Többet gyártanának az új i30-ból


A Hyundai azt tervezi, hogy emeli az új i30 gyártási mennyiségét annak érdekében, hogy eleget tudjanak tenni a modell iránti növekvő európai keresletnek.

A Hyundai i30 modell második generációját idén márciusától forgalmazzák Európában. Durván négy hónappal a bevezetést követően a Hyundai bejelentette, hogy ezen időszak alatt 57 ezer megrendelés érkezett a modellre, mely azt jelenti, hogy az autógyártó könnyedén elérheti az i30 115 ezer darabos éves értékesítési tervszámát.


Ennek érdekében azonban a Hyundai jelentősen emelni készül az i30 termelési mennyiségét a csehországi Nosovicében található üzemben, mely jelenleg az i30, ix20 és ix35 modelleket gyártja. Az i30 kombi és háromajtós változata mellett a Hyundai 20 százalékkal, 300 ezer darabra kívánja emelni a gyár termelését.   

A növekedő kereslet és az új autók európai gyártása a Hyundai mostani legnagyobb eredménye, hiszen a nagy tömeggyártók, mint az Opel, a Renault, a FIAT és a Peugeot mind a termelésük visszafogására kényszerültek a csökkenő kereslet miatt.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei