Gyár helyett beszállítói támogatás


A Fülöp-szigetek kormányzata már egy ideje próbálja rávenni a Hyundai Motor Company-t, hogy létesítsen üzemet az országban, ám az következetesen elzárkózik ettől.

A kormány most azon dolgozik, hogy a Hyundai még több autóipari egységet vásároljon a koreai márka helyi beszállítóitól. Cristino Panlilio kereskedelmi államtitkár elmondta ugyanis, a Hyundai már ma is rengeteg elektronikai berendezést és kábelkötegeket importál a térségből.

„Megtárgyaltuk, hogyan tudnák növelni az importjukat.” – mondta Panlilio. Hozzátette, hogy a Hyundai továbbra sem tervezi járműveinek összeszerelését a Fülöp-szigeteken, mivel „a piac túl kicsi.” Ezért a következő legelőnyösebb megoldás, ha több alkatrész vásárlására ösztönzik a koreai vállalatot.

A Hyundai a Fülöp-szigeteken is a legnagyobb mértékben növekvő márkának számít, a tavalyi 20297 darabos eladásával az ország három legnagyobb márkája között szerepelt. A márka helyi képviselete azonban továbbra is arra próbálja ösztönözni a koreai központot, hogy a jövőben egy gyártóüzem lehetséges helyszíneként tekintsenek az országra.  

Forrás: malaya.com.ph

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei