A Hyundai modelljei a leginkább értéktartóak


Azt már tudjuk korábbról, hogy az Hyundai i30 veszít legkevesebbet a kategóriatársai közül, ám most a német Focus Online kiterjedtebb vizsgálatnak vetette alá a modelleket, így az i30 mellett a Genesis Coupe, az ix20, az i40 kombi és a Veloster sportkupé is különösen értékállónak ítéltetett.

A magazin 14 különböző kategóriában vizsgálta meg a kapható járművek 2016-ra, vagyis négy éves korukra várható értékvesztését. A végső összesítésben a Hyundai modelljei két első és három második helyezést gyűjtöttek be, mellyel a Focus Online felmérésének legsikeresebb autómárkájává váltak.

A 2012. márciusában bevezetett új Hyundai i30 1,4 Classic mindössze 7767 eurós értékvesztésével első helyen végzett a kompaktok között. A sportautók között a Hyundai Genesis Coupe 3,8 V6 modellje győzedelmeskedett, mely 19594 eurót veszít újkori értékéből.  
Az i30 és a Genesis Coupe első helyezése mellett a remek garanciális feltételeknek köszönhetően három további Hyundai modell második helyezést ért el saját kategóriájában: a kis egyterűek kategóriájában az ix20 1,4 7275 eurós értékvesztéssel, a kupék között az 1+2 ajtós Veloster 1,6 sportkupé 10800 eurós értékvesztéssel, illetve a középkategóriában az i30 nagyobb testvére, az i40 1,6 Comfort kombiváltozata 12631 eurós értékcsökkenéssel szerezte meg az ezüstérmet.   

A Focus Online a Saarbrückenben található Bähr & Fess Forecasts GmbH-val közösen félévente teszi közzé értékvesztési előrejelzéseit, mely különös tekintettel fontos nemcsak a leendő vásárlóknak, hanem az autófinanszírozó, illetve lízingbeadó, flottakezelő, valamint biztosítótársaságok számára is.  

Forrás: autogenau.de

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei