A Hyundai a Samsunggal közösen fejleszthet félvezetőket


A Hyundai Motor a járműipari félvezető üzletágában a Samsung Electronics segítheti a technológia tökéletesítésében az elkövetkező egy éven belül.

A két nagyvállalat képviselői egyelőre nem zárták ki egy hasonló partnerkapcsolat lehetőségét, melyet az iparági elemzők jövedelmezőnek tartanának. A Hyundai Motor vezetői mindenesetre pozitívabban nyilatkoznak korea legnagyobb autógyártója és chipgyártó óriása lehetséges gyártási szövetségéről.  

„Első lépésként az elkövetkező évben száz százalékig saját, egyéni technológiánk kifejlesztését preferáljuk az autóipari félvezetők technikai üzletága, a Hyundai Autron révén.” – mondta egy vállalati vezető. „A technológia mellett azonban a másik kulcskérdés a tömeggyártási kapacitás biztosítása. – mondta. „Tagadhatatlan, hogy a Samsung Electronics futószalagjai igen vonzóak számunkra.”

A vezető szerint a Samsung Group keretein belül szintén tanácskozás folyik az autógyártóval kötendő szorosabb szövetségről, mivel a járműipari félvezetői üzletág a növekedés motorjává válhat világszerte.

A Hyundai Motor szóvivője szerint az autógyártó jelenleg a magas költségek miatt gondolkodik a megoldáson, mivel a német Continental AG igen magas áron szállítja a félvezetőket számára.

„Manapság egy átlagos személyautó előállításához kb. 200 egyéni technológiájú félvezetőre van szükség.” – mondta a szóvivő. „Ez nagyjából az autó termelési költségének 20 százalékát teszi ki átlagosan.” A Hyundai Motor évente mintegy 1,1 milliárd dollár értékben importál jelenleg járműipari félvezetőket.

A Samsung Electronics egyik vezetője a Hyundai Motorral kötendő szövetség lehetőségét nem zárta ki, ám elmondta, nagyon nehéz előre látni a jövő üzleti lehetőségeit a mai gazdasági helyzetben. „A Hyundai és a Kia félvezető tömegtermelése lehetséges alternatíva. Ám az erre vonatkozó döntést a Samsung Electronics legfelső vezetésének kell meghoznia.” – mondta.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei