Átdolgozták a Sonatát Koreában


2009-ben a Sonata megjelenésével vette kezdetét a Hyundai új formai megújulása, mely mára végigvonult az egész palettán és habár 2014-ben már megérkezik az utód, a koreaiak most egy komolyabb átalakításnak vetették alá az autót.

Az elmúlt 12 év során több, mint 6 millió Sonata modellt adtak el, mely hazájában már 14 éve tartja a legjobban fogyó középkategóriás limuzin címét, most a megújult külső megjelenésnek és a továbbfejlesztett kényelmi felszereltségének köszönhetően még attraktívabb ajánlattá vált a kategóriájában.  


A hatodik generációs Sonata volt a Hyundai új formatervezési filozófiájának, a folyékony szobrászatnak első kézzelfogható gyümölcse, melynek révén még több vásárló figyelmét keltette fel a márka iránt.  A sikeres modell ennek megfelelően csupán néhány elemében újult meg a 2013-as modellévben. Az új hűtőrács, a LED nappali fényszórókkal kiegészített, újraformázott ködlámpafészkek, LED hátsó lámpák mellett új, 17 collos könnyűfém keréktárcsa is emeli a modell külső megjelenését.


Belül sem maradt azonban érintetlen az új Sonata. A legfontosabb újítások között megtaláljuk a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, az elektromos rögzítőféket, a Flex Steer kormányrásegítő-erő változtató rendszert, a vészfékjelző-rendszert, a kiváló minőségi benyomást keltő új bőrkormány pedig immár fűthető is.


A Sonata középkonzolja is átalakult, a klímaközpont eddigi emberi sziluettforma kezelőjét egy hagyományos megjelenésű váltotta fel, a navigációs rendszerrel felszerelt változatok pedig új, 8 collos érintőképernyőt kapnak, mellyel akár tévéadás is nézhető. Természetesen a Sonata modellben is megtalálható a Hyundai új, Blue Link távvezérlő rendszere.    


A megújult Sonata szívóbenzines változatai 22,1 és 26,85 millió won (kb. 4,4 – 5,4 mFt) közötti áron, míg a turbómotorosok 28,9 és 29,8 millió won (kb. 5,8 és 6 mFt) közötti áron kaphatóak Dél-Koreában.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei