Frissített modellek a második félévben


A Hyundai csoport az év hátralévő felében meglévő kínálatának frissítésével próbálja növelni értékesítési eredményeit.

Összesen négy modell újul meg ezen időszak alatt: a Kiánál a Sorento és a K3, míg a Hyundainál az Equus és az ix35 kap új ruhát.


Ezek közül elsőként a Sorento frissítését ismerhettük meg, már június utolsó napjaiban napvilágot láttak az első információk és fotók a modellről. „A 2009-es bemutatása óta nagy népszerűségnek örvend a modell hazájában és külföldön egyaránt főképp az eltalált formaterve és gazdaságossága (6,7 l/100 km) miatt.” – mondta a Hyundai csoport vezető tisztségviselője. Hozzátette, a 2013-as változat még gazdaságosabb üzemeltetése mellett futurisztikus külső-belső megjelenésével kápráztatja el az érdeklődőket, várhatóan még augusztus előtt.


„Továbbá a Hyundai új Equus luxusmodellje és (itthon nem forgalmazott) Kia K3/Forte limuzinváltozata is a második negyedévben érkezik.” – mondta a vezető. Az Equus 2009-es bevezetése óta most esik át először komolyabb átdolgozáson.


A Hyundai a 2013-as ix35 (Tucson ix) modellfrissítésen is dolgozik, mely szintén az elkövetkezendő hónapokban mutatkozhat be a nagyközönségnek. Ennek részleteiről azonban nem mondott semmit a Hyundai.


Az elmúlt néhány hónapban a Hyundai csoport szinte folyamatosan mutatott be új, vagy frissített modelleket, mint az Avante Coupe, K9, Santa Fe, vagy a Genesis. A Genesis legújabb változatát nemrég mutatták be és nagy reményeket fűz hozzá a vállalat, hiszen ezen modellnek kellene a hazai piacon a Kia vadonatúj K9 modelljével szemben az értékesítést növelni.


Korea legnagyobb autógyártója idén 42 ezer új Santa Fe modell értékesítését tervezi otthonában, míg világszerte további 110 ezer darab eladása a terv. Jövőre azonban jóval több, 385 ezer a tervezett mennyiség, melyből 50 ezer darab Dél-Koreában, 335 ezer a világ más tájain kerülne forgalomba. Ez utóbbi mennyiségbe valószínűleg beletartozik a Santa Fe november körül érkező hosszított tengelytávú változata is, mely az ix55 modellt váltja.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei