Prémium hifimárkát alapított a Hyundai


A Hyundai Motor Group autóalkatrészekért felelős vállalata, a Hyundai Mobis bejelentette, hogy ACTUNE néven egy új, prémium hangrendszereket gyártó vállalatot alapított, melynek mottója: „A mozgó koncertterem”.

Az ACTUNE az angol „Active & Actual Tune” (aktív és aktuális hangolás) szavak rövidítése, mely márka célkitűzése az eredetihez legközelebb álló, minőségi hangzásvilág előállítása.  

A Mobis már 2006-tól prémium hifirendszereket fejleszt azzal az elkötelezettséggel, mely szerint az automobil az egyszerű helyváltoztatás mellett egyre inkább az ember második otthonává válik, így annak a vezető és utasai érzelmi szükségleteit is ki kell elégítenie – melyben a hangrendszernek elsődleges feladata lehet. Ezen okból a Mobis létrehozta Dél-Korea legnagyobb hangstúdióját, melyben audiovizuális terem, autóipari visszhangmentes terem, összehasonlító laboratórium és analizáló is rendelkezésre áll.

A Mobis eddig a Dimension márka hangrendszereit használta fel a Hyundai-Kia csoport hazai piacra gyártott autóiban, így a Grandeur, Sonata, Veloster, K7, K5 modellekben. A Mobis ezt a rendszert kívánja kiváltani a most alapított ACTUNE márkával, melyet Amerikán kívül a Hyundai-Kia prémium hifirendszereként vezetnek majd be, a márkanevet a vállalat már 25 országban levédette, többek között Koreában, az EU területén, illetve Ausztráliában, míg a védelmi eljárás most folyik Kínában, valamint további 25 országban.

A multi-surround hatású zenei élményt kínáló ACTUNE digitális és analóg erősítőrendszert egyaránt alkalmaz. A digitális rész tiszta hangot állít elő, míg az analóg felelős a teljes mély hangképzésért. Ezenfelül egy speciális, kis sűrűségű, de nagy szilárdságú alumínium vezeték lehetővé teszi a hangszórók tiszta, élvezhető és élettel teli minőségét. Ezt a rendszert az új Santa Fe és K99 modell kapta meg elsőként.

Az ACTUNE márka egy megfizethető árú, ám ugyanolyan magas színvonalú termék kíván lenni, mint a magasabb árfekvésű világmárkák termékei. „Az ACTUNE olyan hangrendszert kínál a vásárlók számára, amely megfelel elvárásaiknak és ízlésüknek, valamint megfelel a jármű egyéniségének is.” – mondta In Heusik, a MOBIS Multimedia Development Center vezetője. „Az ACTUNE a nagy európai és világmárkákkal kíván versenyre kelni, melyek uralják a prémium hifi piacot.” – tette hozzá.

Forrás: 4-traders.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei