Már megmutatták az Elantrát Indiában


Nagyon közeli az Elantra hivatalos indiai bemutatója, hiszen a média egyes képviselőinek már megmutatták az autót sőt, közölték az első hivatalos adatokat is.

A Hyundai Elantra 2004-ben lépett először az indiai piacra, ám hamar nyoma veszett, köszönhetően az igen túlzott ottani árának. A 2007-ben bevezetett új modellszériát egyáltalán nem is forgalmazták az országban, ám most itt az ideje a nagy visszatérésnek.


Az új Elantra a Vernával megkezdett utat folytatja, hiszen vonalaiban megtalálható a Hyundai új, folyékony szobrászatának minden lényeges eleme. A világpiacon több helyütt árusított 1,8 literes, 150 lóerős hengerenkénti befecskendezős benzines erőforrás mellett a világon először ez az Indiában gyártott változat kapja meg a konszern 1582 köbcentis CRDi dízelmotorját is, mely 128 lóerős teljesítménye mellett 261 Nm forgatónyomatékkal rendelkezik.


Mindkét változathoz elérhető hatfokozatú manuális és szintén hatfokozatú automata váltómű is.

Biztonsági felszereltsége tartalmazni fogja az ESP-t, a VSM-et, az ABS-t, a hat légzsákot és a visszagurulás-gátlót is. A kényelmi felszereltség is igen gazdag, hiszen kétzónás klíma, nyomógombos indítás, elektromos tükrök, tolatókamera, stb. is része lehet az Elantra modelleknek.  


Az új Elantra bevezetése várhatóan augusztus elején történik meg, amikortól komoly vetélytársa lehet az Indiában is népszerű Chevrolet Cruze, Volkswagen Jetta, Honda Civic modelleknek.

Időközben kiszivárgott az Elantra indiai prospektusa is:
Forrás: gaadi.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei