2012-ben az új generációs Santa Fe volt kategóriája legbiztonságosabb tagja



(Sajtóközlemény) Az új generációs Hyundai Santa Fe bizonyult a legbiztonságosabbnak az Euro NCAP által 2012 során tesztelt valamennyi nagyméretű terepjáró közül. 

A modell az összes vizsgálati szempont szerint kategóriaelső eredményt ért el a független járműértékelő szervezet tesztsorozatán, ezzel minden idők egyik legbiztonságosabb járművének, valamint 2012. legbiztonságosabb nagyméretű terepjárójának bizonyult – megelőzve a Mercedes-Benz M-osztályt és az új Range Rovert. 


Az Euro NCAP a 2012-ben tesztelt 36 gépkocsi közül kiemelt nyolcat, az egyes kategóriák legjobbjait, és külön elismerésben részesítette azokat az általuk nyújtott, élvonalbeli általános biztonsági teljesítményért. A „felnőtt utasvédelem” terén az új generációs Santa Fe 96% -ot ért el, maximális pontszámot szerezve az oldalütközéses vizsgálaton.  A „gyermek utasvédelem” terén a középkategóriás szabadidőjármű 89 százalékot kapott, míg a menetstabilizáló elektronikához hasonló funkciók 86 százalékos eredményhez segítették hozzá a „biztonsági segédrendszerek” kategóriájában.


Eredményével a Hyundai biztonság iránti elkötelezettségét újfent megerősítő, új generációs Santa Fe az első olyan Hyundai modell, amelyet aktív motorházfedéllel szereltek fel. Ez a rendszer gyalogossal történő ütközés esetén aktiválódik, és a becsapódás erejének mérséklése révén csökkenti a súlyos személyi sérülés kockázatát. Ennek köszönhetően a Santa Fe 71 százalékos eredménnyel teljesítette a „gyalogosvédelem” tesztkategóriát, ami kiemelkedően jó eredmény ebben a méretosztályban, hiszen a következő legjobb modell is csupán 63 százalékot tudott elérni.


„A tény, hogy az Euro NCAP szervezet kategóriája legbiztonságosabb autójának kiáltotta ki az új generációs Santa Fe-t, újfent rávilágít a Hyundai azon elkötelezettségére, hogy maximális biztonságot nyújtson ügyfeleinek és a közlekedés egyéb résztvevőinek. Az autó eredendő biztonsága, továbbá alacsony CO2-kibocsátása és érzelmekben gazdag formaterve maradéktalanul tökéletes választássá teszi a Santa Fe-t az európai vásárló számára” – hangsúlyozta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezetője.


Az új generációs Santa Fe hosszú hagyományt folytatott, amikor Hyundai modellként ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP szigorú tesztprogramján: ezt megelőzően ugyancsak maximálisan teljesített az új i20, az ix20, az ix35, az i40, a Veloster és az új generációs i30-as modell is.

Természetesen minden, Európában forgalomba helyezett Santa Fe részesül a Hyundai Tripla 5 szolgáltatási csomagjából. A díjnyertes ügyfélszolgáltatás ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciát, ötéves asszisztencia-szolgáltatást és öt éven át évente egyszeri, ingyenes átvizsgálást tartalmaz.

Forrás: Hyundai Holding Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei