Google és Apple alkalmazásokkal bővít a Hyundai



A Hyundai és a Google bejelentették, hogy a Google Maps alkalmazásfelülete elérhetővé válik az amerikai Hyundai Blue Link telematikai platformján annak érdekében, hogy a vezető még könnyebben és gyorsabban megtalálja célját.

A Hyundai Blue Link már manapság is számtalan kapcsolattartási, kényelmi és biztonsági alkalmazással teszi könnyebbé az utazást. A Google Maps alkalmazás beépítésével új lehetőségek nyílnak meg, mint pl. érdekes pontok keresése akár hangutasítás alapján, illetve a különböző adatok asztali számítógépről az autó rendszerére továbbítása. Ezen szolgáltatások segítségével a vezető sokkal könnyebben, pontosabban és megbízhatóbban találja meg a keresett érdekes helyeket a Google folyamatosan frissülő adatbázisának köszönhetően.


„A Google a keresési alkalmazások úttörő vezetője, amely tartalmával és technológiájával fantasztikus eszközöket hoz létre.” – mondta Barry Ratzlaff, a Hyundai Motor America vevőkapcsolati vezetője. „A Blue Link segít ügyfeleinknek megtalálni és eljutni a keresett helyekhez. A Google Maps alkalmazással a Blue Link még hatékonyabbá válhatott. Örömmel állunk a Google-lal közös további munka elé, amellyel innovatív megoldásokat kínálhatunk a Hyundai vásárlók számára.”


2011-es bevezetése óta a Hyundai Blue Link harmincnál is több biztonsági, szerviz és szórakoztató-információs alkalmazással könnyíti meg a Hyundai tulajdonosok életét. A rendszer képes SOS vészhelyzeti segélyszolgálatra, a Service Link segít az autó karbantartásában, a Blue Link okostelefonos alkalmazással  távirányítású indítás, nyitás-zárás végezhető el, ezenkívül hangvezérléses felhőalapú célkeresésével a Blue Link megoldások segítik a vezetők kapcsolattartását.


„Mindig keressük azt az utat, amellyel az emberek könnyebben felfedezhetik a számukra fontos információkat, amelyek alapján megalapozott döntéseket hozhatnak – akár egy jó kávézót, vagy mosodát keresnek.” – mondta Tarum Bhatnagar, a Google Geo vállalat vezetője. „Örömünkre szolgál látni, hogy még több vezető juthat hozzá friss, internetalapú tartalomhoz a Hyundai Blue Link Google Maps alkalmazás beépítésével.”


A Google Maps beépítésével a Hyundai az integrált technológia és információs rendszerek piacvezetőjévé vált, amellyel a vásárlók a Google Maps robusztus telematikai rendszeréhez és keresési technológiájához nyernek hozzáférést.

A Google mellett az Apple SIRI alkalmazás is bekerül a jövő Hyundai modelljeibe. „A jármű szórakoztató rendszeréhez kapcsolt kompatibilis iPhone-on keresztül a vezető számos alkalmazást tud anélkül kezelni, hogy levenné szemét az útról, vagy kezét a kormányról.” – nyilatkozta a Hyundai.


Az Apple tavaly júniusban mutatta be a SIRI  „Eyes Free” kezelését a Fejlesztők Világkonferenciáján (Worldwide Developer Conference – WWDC). Az alkalmazás lehetővé teszi az iPhone felhelyezését az autó műszerfalára és a SIRI rendszer eszközeinek kezelését. Annak érdekébe, hogy elkerüljék a vezető megzavarását, az iPhone a rendszer kezelése közben nem világít.

Az Apple akkori bejelentése szerint a BMW, General Motors, Mercedes, Land Rover, Jaguar, Audi, Toyota, Chrysler és a Honda márkák járműveiben lesz megtalálható a fejlesztés, amelyhez csatlakozik most a Hyundai is.  


A két rendszer mellett a Hyundai bevezeti a Nuance Dragon Drive névre keresztelt fejlesztés is, amely lehetővé teszi, hogy a vezető természetesen beszélgethessen az autó beépített rendszereivel.

Forrás: hyundainews.compcmag.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei