Természetes utasításokkal kezelhetjük a jövő Hyundai modelljeit



A Nuance Communications és a Hyundai a hónap elején megrendezett CES informatikai kiállításon bejelentették a közösen fejlesztett Dragon Drive platformot, amely természetes hangutasítások alapján kezeli az autókba beépített elektronikai eszközöket.  

A Hyundai új szórakoztató és információs rendszerébe beépítésre kerül a Nuance Dragon Drive természetes nyelvezetet értelmező platformja, amelynek segítségével biztonságosabbá, értelmesebbé válik a járműbe épített rendszerek kezelése.

A Hyundai következő generációs modelljeibe épített rendszer képes lesz hangutasításra indítható telefonbeszélgetések, üzenetírások, cím-, vagy érdekes pontok alapján navigációs célmegadások, vagy zenekeresések lebonyolítására is. Így pl. a rendszer az alábbi utasításokat is megérti: „Hívd a bátyámat a mobilján!”, „Küldj üzenetet a feleségemnek: A tejet hazafelé megveszem.”, „Keress útvonalat a bostoni Legal Harborside-ra!”, vagy éppen „Játssz egy dalt Taylor Swifttől!”.

A Hyundai emellett az elsők között vezeti be az ún. „Welcome Mode” funkciót, amely a Nuance által az összekötött autók számára kifejlesztett személyi asszisztens képességét használja ki. A vezetőket személyre szabott üzenettel köszönti az autó, amely a Nuance text-to-speech funkcióját hasznosítja. Ez a folyamatosan frissülő üzenet lehet a felhasználó tartózkodási helye szerinti időjárási előrejelzés, személyes lejátszási lista vagy akár a Hyundai által a vezető profilja alapján kiválasztott útirányok.  


„A felhasználók állandó kapcsolatot igényelnek az emberekkel, vagy bármilyen tartalommal, függetlenül attól, épp hol járnak. Ha a volán mögött ülnek, a mi dolgunk az, hogy olyan funkciókkal szolgáljuk ki az igényeiket, amelyek a legkevésbé vonják el a figyelmüket a vezetéstől.” – mondta Michael O’Brien, a Hyundai Motor America termékfejlesztési részlegének vezetője. „A Hyundai az innovációk iránt továbbra is elkötelezett, amelyet bizonyít a Nuance Dragon Drive platformjának bevezetése a következő generációs modelljeinkbe. Ezzel a platformmal a hangvezérlés okos, innovatív és intuitív élményét tehetjük elérhetővé széleskörű vásárlóréteg számára.” – tette hozzá.   

„Az embereknek mély és személyes kötődésük van az eszközeikhez és azok által nyújtott szolgáltatásokhoz – amely kormány mögött is megmarad.” – mondta Arnd Weil, a Nuance Mobile autóipari alelnök-vezérigazgatója. „A Hyundai összekötött autó prototípusa a Dragon Drive platform rugalmasságát és széleskörű képességeit hivatott demonstrálni, amelyben a Nuance hangvezérlési technológiái intelligens, párbeszédes jelleget adnak az ember és gép közötti kommunikációnak az utazás bármely területén.”  

Forrás: marketwatch.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei