Hivatalosan is bejelentették a Hyundai új Nürburgring tesztcentrumát


Néhány hete már beszámoltam arról, hogy a Hyundai a Nürburgring mellett építi fel saját tesztközpontját. Most hivatalosan is bejelentették a beruházást.

A Hyundai a híres német versenypálya, a Nürburgringen építi fel tesztközpontját, amelynek építése már javában zajlik. Az 5,5 millió eurós új létesítmény létrehozása jelzi a márka elkötelezettségét, hogy a legjobb európai márkákkal egyenértékű járműveket fejlesszen a jövőben.


Az új létesítményt elsősorban a németországi Rüsselsheimben található fejlesztőközpont mérnökei veszik majd igénybe, akik a Hyundai európai piacokra szánt modelljeinek minőségét és vezethetőségét javítják majd itt. A tavalyi évben ugyanis az itt eladott 444 ezer Hyundai modell 95 százaléka európai fejlesztésű, Rüsselsheimben tervezett és tesztelt i30, ix35 és i40 modell volt.   

„Az új Hyundai tesztcentrum a Nürburgringen újabb kifejezése annak a törekvésnek, hogy a jövőbeli modellek fokozott vezetési élményt nyújtsanak vásárlóink számára, így a hangolásra és a kezelhetőségre összpontosíthatunk – amely nagyon fontos az európai vezetők számára.” – mondja Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe elnökhelyettese. „Az új centrum jelentős beruházást jelent, amely reményeink szerint hozzájárul ahhoz, hogy a márka még inkább versenyképessé váljon Európában.” – tette hozzá.


A 3 050 négyzetméteres épület elhelyezkedését úgy választották meg, hogy annak közvetlen kijárata legyen a változatos természeti viszonyairól híres versenypályára. Mivel éppen nemrég jelentették be a Hyundai visszatérését a WRC-be, így a versenypályán folytatott tesztelés lehetővé teszi a Hyundai számára nemcsak a versenyautók, de az utcai járműveinek vezetési dinamikáját, megbízhatóságát és tartósságát is tesztelni, fejleszteni.  

Forrás: automotivedesign.eu.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei