Zöld utat kapott a Santa Fe Indiában



A Hyundaihoz közeli források szerint a vállalat egy lépéssel közelebb jutott a Santa Fe indiai bevezetésével kapcsolatban, mivel elkészültek az előzetes vásárlói felmérések.  

A Hyundai Santa Fe jelenleg a dél-koreai vállalat indiai zászlóshajója, hiszen ez az országban kínált legnagyobb modelljük, amely ráadásul – ellentétben a korábban bemutatott Tucson és a Terracan modellekkel – a terepjárók között az igen előkelő harmadik helyen szerepel az eladási statisztikákban.

A gyár ennek alapján gőzerővel készül a Santa Fe modell új generációjának indiai bevezetésére. A „vihar széle” formanyelvre építkező új modell további lökést adhat a Hyundai márka elismertségének, hiszen mind formatervében, mind technológiájában jóval fejlettebb elődjénél.


Megbízható belső források szerint a Hyundai nemrég elkészült a Santa Fe piackutatásával, így az idén bemutatkozó új modell az új generációs Santa Fe rövidebb, 2700 mm-es tengelytávú változata lesz. Az Amerikában most bevezetésre kerülő hosszabb, valóban hétszemélyes változatot nem tervezik bemutatni Indiában.  

Az Indiában gyártásra kerülő Santa Fét ugyanaz a 2,2 literes, 194 lóerős dízelmotor hajtja majd, amely a korábbi változatot is a legerősebbé tette kategóriájában, felszereltsége pedig gazdagnak ígérkezik, hiszen napfénytető, navigáció, bőrülések és gombnyomásos indítási rendszer is felkerült az opciós listára.

Az új Santa Fe 2013. közepén debütálhat Indiában, ahol a Toyota Fortuner, Chevrolet Captiva és a Ssangyong Rexton modellek komoly riválisává válhat.

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei