Ausztráliában is rekordot döntött a Hyundai



A Hyundai Motor Company Australia 91536 darabbal minden idők legjobb éves eladási eredményét produkálta, amellyel piaci részesedése elérte a 8,2 százalékot.

A Hyundai ezzel az eredménnyel 5 százalékos értékesítési növekedést ért el tavaly, amely elegendő volt ahhoz, hogy negyedik helyen végezve megelőzze a helyi óriás, a Ford eredményét is.

Az elmúlt év decemberében 13 százalékkal több, összesen 7744 Hyundai modellt értékesítettek, amellyel megalapozták a decemberben elért 8,1 százalékos piaci részesedésüket. Ezen belül a személyautók területén 5631 darab eladásával az ausztrál autópiac 11,1 százalékát mondhatták magukénak, míg a teljes tavalyi évre vetített személyautó-eladások terén a Hyundai a Toyota és a Holden után 69427 darabbal és 12 százalékos piaci részesedésével a harmadik helyen végzett, megelőzve ezzel a 2011-ben harmadik helyen végzett Mazdát.


Ausztrália legnépszerűbb sportkocsija továbbra is a Hyundai Veloster, amely első helyen végzett a 80 ezer dollár alatti kategóriában, így a modell decemberre a piac 28,9 százalékát tudhatta magának. A Velosterből közvetlen riválisánál több, mint kétszer annyit, 4107 autót értékesítettek Ausztráliában, amellyel éves szinten a piac 25,9 százalékát szerezte meg a Hyundai.

A december több kategóriában is dobogós helyezést hozott a Hyundai számára, így kisautó (i20, i30), személyszállító (iLoad), sportkocsi (Veloster)), hobbiterepjáró (ix35) és kisteherautó (iLoad) kategóriában is népszerűek voltak a koreai gyártó modelljei.


„2012-ben a Hyundai megfelelő modelleket kínált az ausztrál vásárlóinak.” – mondta John Elsworth, a Hyundai Motor Company Australia ügyvezetője. „Ez a remek éves eladási eredményből is kitűnik. Odafigyelünk arra, mit szeretnének az ügyfeleink és elhivatott, remek kereskedőhálózatunkon keresztül ki is tudjuk szolgálni az igényeiket. Hatalmas elismerés számunkra, hogy legyőztük a Fordot egy olyan évben, amely 1986, a Hyundai ausztrál piacra lépése óta a legforgalmasabb volt.” – tette hozzá Elsworth.  

Forrás: paddocktalk.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei