Bennfentes Hyundai részvénykereskedés a fogyasztási botrány kirobbanásakor



A Reuters elemzése szerint a Hyundai-Kia fogyasztási ügyének bejelentése előtt nagy értékű részvénykereskedelem zajlott az értékpapírpiacon.  

2012. november elsején durván 2,2 millió alkalommal kereskedtek a Hyundai-Kia részvényeivel, amikor a részvény árfolyama négy százalékkal esett. Viszonyításképpen egy átlagos napon kb. 600 ezer részvénnyel kereskedtek 2012-ben. November 2-án aztán a vállalat közölte autóinak gazdaságosságával kapcsolatos rossz híreket. A vállalaton belül csupán néhány ember tudhatott a másnapi bejelentésről, amely után a részvény árfolyama a mélybe zuhant, akárcsak a kötések száma.  

A szakértők szerint a gyanús ügyletek mögött kiszivárgott információk és bennfentes kereskedelem állhat. A probléma az, hogy az ilyen fajta kereskedelmi magatartás nem szokatlan, főleg ázsiai részvénypiacokon. Az elemzés szerint az ázsiai piacok árérzékeny bejelentéseinek 26 százaléka mögött belső forrásokból kiszivárgott információk álltak. Ez a szám duplája annak, amely az észak-amerikai piacokon jellemző, mivel Ázsiában sokkal kevésbé szigorúak a bennfentes kereskedelemmel kapcsolatos szabályozások, így ezt a fajta magatartást nem feltétlenül tartják üldözendőnek.

Forrás: autoblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei