Nagy csomagtartós változat is lesz az új i10-ből


Nemrég számoltam be arról, hogy Indiában a több, mint egy évtizede bevezetett Accent modell leváltására készülnek. Úgy tűnik, az európai piac is kapni fog ebből, méghozzá Törökországból.

A Hyundai törökországi, Izmitben található gyárában a folyamatban lévő beruházást követően az új i10 mellett egy új, lépcsőshátú kisautó is készülni fog. Az új i10-ből és a vadonatúj limuzinból évi 50 ezer darab készülne az üzemben, amely mellett fejlesztőközpont, valamint motorgyár is épülne Törökországban. Erről Ümit Karaarsalan, a Hyundai Motor Assan elnöke beszélt nemrég a sajtónak.  

A Hyundai 1,1 milliárd dolláros beruházással fejleszti Törökország északnyugati Izmit tartományában fekvő üzemét annak érdekében, hogy a gyár Európa egyik fontos Hyundai ellátó-bázisává válhasson. A beruházás jelenleg 30 százalékos készültségi szinten áll.


Karaarsalan bejelentette, hogy az üzem fejlesztése az új évben is folytatódik, amelynek eredményeként az i10 és i20 modellek mellett egy új modell is szerepet játszik majd abban, hogy a gyár termelése évi 200 ezerre emelkedjen.

„Az i20 és az új i10 mellett a kisautó egy új, nagyobb változatát is gyártani fogjuk, amely az i10 és i20 között helyezkedik majd el. Az azonos padlólemeznek köszönhetően könnyedén gyárthatunk lépcsőshátú kisautót is, ezért az új modell bevezetését követően kezdetét veszi egy kiskategóriás limuzin termelése is.” – árulta el Karaarsalan.


A török gyár elnöke szerint a Hyundai itt gyártott modelljeinek minőségi megítélésének emelésén is dolgoznak, amelynek első bizonyítéka az itt készülő i20 modellben is kézzelfogható. Hozzátette, hogy a Hyundai a német márkák után a legnagyobb autógyártóvá fejlődött, maga mögé utasítva a japán konkurenseket.

A Hyundai a kész járművek mellett erőforrásokat és egy fejlesztőközpontot is létre kíván hozni Izmitben, amellyel még jobb hatásfokkal kívánják kiszolgálni az európai piacot. Karaarsalan azt is hozzátette, hogy a piac közel 10 százalékot esett 2012. során, amely 800 ezer darabos eladást jelent.  

Forrás: hurriyetdailynews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei