A Veloster a legjobb kompakt a Közel-Keleten



A Hyundai formabontó Veloster sportkupéja új dizájnkoncepciója révén egyre nagyobb népszerűségnek örvend a régióban. Ennek köszönhetően a Veloster megnyerte a 2012-es Middle East Motor Awards (MEMA) legjobb kompakt megtisztelő címét.

A díjátadó gálát az Egyesült Arab Emirátusokban rendezték meg, amelynek során 17 elismert autós szakújságíró és szakértő adományozta oda a díjat a különböző kategóriák legjobbjainak. A Veloster olyan konkurenseket utasított maga mögé, mint a Toyota Yaris és a Ford Focus, köszönhetően a folyékony szobrászatból építkező egyedi formatervnek, valamint a szintén egyedülálló 2+1 oldalajtós kialakításának.

„A Veloster modellel egy olyan új koncepciót dolgoztunk ki, amely egyediséget és individualizmust sugároz, ezenkívül 2+1 ajtós megoldásával újrateremti a kategóriát, amellyel többet kínál egy egyszerű kompaktnál.” – mondta Tom Lee, a Hyundai közel-keleti régiójának vezetője. „A díj annak bizonyítéka, hogy a Velosterrel sikert arattunk, amely óriási népszerűségnek örvend a Közel-Keleten, főképp annak fiataljai körében.” – tette hozzá Lee.  


A Hyundai egy új szegmensbe lépett be a Veloster modellel, amely egyesíti a kompaktok funkcionalitását a kupék sportosságával. Az Egyesült Államokban a Veloster többek között a Kelly Bluebook a 10 legmenőbb autók közé sorolta nemrég.

A modell gazdag alapfelszereltségéhez hozzátartozik a nyomógombos indítás, tempomat, automata klíma valamint a hétcollos színes érintőképernyős multimédia, amely elengedhetetlenül szükséges a menő városi élethez.   

A Veloster Közel-Keleten is számtalan érdekes és vibráló színekben kapható, meghajtásáról pedig egy 1,6 literes, hengerenkénti befecskendezéses benzinmotor gondoskodik, amely 130 lóerejével és 157 Nm forgatónyomatékával akár 200 km/h-val repítheti az autó utasait. Az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentésére minden Veloster hatfokozatú automata váltóművel érkezik a Közel-Keletre.  

Forrás: hyundaiglobalnews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei