Innovatív rendszert használ a Hyundai brazil gyára



A Hyundai Motor első brazil autógyárában egy egyedülállóan innovatív összeszerelési eljárást vezetett be „one kit” néven.

A rendszert a koreai vállalat díjnyertes HB modellcsaládjának összeszerelésére fejlesztették ki, amely az ötajtós kompakt HB20, a nemrég bemutatott HB20X szabadidő-autóból áll, amely modellekhez 2013. elején csatlakozik egy négyajtós limuzin is. November elején a Hyundai HB20 elnyerte a 2013-as Év Autója díjat Brazíliában.    


Az egyedülálló „one-kit” rendszer lényege, hogy minden egyes Hyundai HB modellhez szükséges alkatrész a futószalagon egy konténerben együtt mozog az autóval az összeszerelés során. a rendszer könnyebb, biztonságosabb és hatékonyabb környezetet biztosít a Hyundai csapat dolgozóinak.  

A rendszer a felvételi helyen kezdődik, ahol a csapat tagjai egy számítógépes rendszer segítségével választják ki az egyes autók összeszereléséhez szükséges alkatrészeket. Következő lépésként az alkatrészek egy fiókos konténerbe kerülnek, ahol egy szkenner átvizsgálja azokat annak érdekében, hogy tényleg minden részegység a helyére kerüljön. Végül mobil robotok viszik az összeszerelő üzem megfelelő részére a konténereket, ahol találkozik a hozzá tartozó autóval és csatlakozik a futószalaghoz. A konténer így egészen a végéig kíséri az összeszerelési folyamatot, így a csapattagok kényelmes környezetben mindig a megfelelő alkatrészeket építhetik be a járműbe. A kis robotok teljesen automatikusan közlekednek az összeszerelő csarnokban és felszerelésükhöz a szenzorok is hozzátartoznak a dolgozók testi épségének megőrzése érdekében.


„A hagyományos futószalagokkal összehasonlítva ez az eljárás az anyagok sokkal könnyebb mozgatásában, az ipari járművek kisebb jelenlétében mutat többet azoknál, hiszen a csapattagok munkahelyére csak a megfelelő mennyiségű beszerelhető alkatrész érkezik.” – mondta Eugenio Cesare, a HMB termelési igazgatója.   

A dél-koreai gyárban kifejlesztett módszert felhasználva a „one kit” rendszert legteljesebb és legnagyobb formájában használják a Hyundai brazil gyárában. a rendszer működtetéséért 30 csapattag felelős, akiket dél-koreai trénerek tanítottak be erre a feladatra. A brazil rendszer immár a Hyundai globális szabványává vált, amelyet az autógyártó más külföldi üzemeiben is felhasználnak majd.    

Forrás: hyundaiglobalnews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei