Három Hyundai modell kapott formatervezési díjat



A Hyundai három modellje, az Azera, a Santa Fe Sport és a Veloster Turbo innovatív és egyedi formatervének köszönhetően nemrég GOOD DESIGN díjat kapott Amerikában.

 A tekintélyes GOOD DESIGN díjat a chicago-i Építészeti és Formatervezői Múzeum az Építészeti Művészeti Forma és Városi Tanulmányok Európai Központjával közösen évente ítéli oda. Az 1950. óta létező GOOD DESIGN díj a világ legjelentősebb formatervezői és gyártói számára adott legmagasabb szintű nemzetközi elismerés, amely az új, előrelátó és innovatív termékkoncepciókat, találmányokat és eredetiséget díjazza.  


2012-re a GOOD DESIGN díjazottjait New Yorkban egy formatervező szakemberekből, építészekből, szakértőkből és kulturális vezetőkből álló zsűri választotta ki, amely 38 nemzet több, mint 700 termékéből válogathatott.


„A Hyundai esetében meg akartuk mutatni a vásárlók számára, hogy a stílus, a gazdaságosság és az elérhető ár mind megtalálható a márka modelljei esetében.” – mondta Chris Chapman, a Hyundai Design Center vezetője. „Az Azera, a Santa Fe Sport és a Veloster Turbo mind kitűnik a tömegből a funkcionalitással párosuló stílusánál fogva. „Örülünk annak, hogy a GOOD DESIGN zsűrije elismerte ezen autók gyönyörű formatervét, és egyedi személyiségét.” – tette hozzá.

Forrás: hyundainews.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei