50 millióhoz közelít a Hyundai csoport


A Hyundai és annak leányvállalata, a Kia összesített eredményei alapján hamarosan eléri az ötvenmilliós értékesítési darabszámot. 

A Hyundai csoport két zászlóshajója, a Hyundai és a Kia autómárkák 38 éves exporttevékenységük megkoronázásaként hamarosan átlépik az 50 millió darabszámot. Ez az elmúlt évtizedek kemény munkájának eredményességén túl bizonyítja a koreai autóipar sikeres felzárkózását a tradicionális globális autómárkák mellé. 

Február közepén a Hyundai és a Kia bejelentette, hogy a tavaly év végéig világszerte eladott 48,3 milliós darabszám márciusban átlépheti az 50 milliós határt, hiszen a vállalatcsoport havi szintű exporteladásai 500-600 ezer darab között mozognak. 

A jelentős eseményt kevesebb, mint negyven évvel azután éri el a Hyundai, hogy a Hyundai Motor első saját Pony modelljéből hat darabot exportált 1976-ban Ecuadorba, míg a Kia Motors tíz Brisa kisteherautót küldött Katarba 1975-ben. 

A nagyságrend érzékeltetésére: ha 50 millió Hyundai Elantrát egy sorba állítanánk, a sor hossza 5,7-szer kerülné meg az egyenlítőt. 

Forrás: koreaittimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei