Kémfotón az új Genesis műszerfala



Az eddigi legjobb kémfotók egyikén sikerült megörökíteni az új Hyundai Genesis luxuslimuzin belső kialakítását is.

Habár John Krafcik, a Hyundai Motor America elnöke korábban hangsúlyozta, hogy az idei Detroiti Autókiállításon bemutatott HCD-14 tanulmány nem a második generációs Genesis előfutára, mégis egyre több jel utal arra, hogy a koncepció néhány részletét átültetik a Hyundai luxusautójának következő nemzedékébe.


A legújabb felvételek alapján az autó sziluettje valóban eltér a detroiti tanulmány sportlimuzinos vonalvezetésétől, ám az is tisztán kivehető, hogy a prototípus a HCD-14 stílusában kialakított első és hátsó lámpatesteket visel.



Az új Genesis külső megjelenését még mindig vastag álca fedi, viszont biztosak lehetünk abban, hogy a végső formaterv összhangban lesz a Hyundai újkori stílusirányzatával, amelynek nyomán a modell a folyékony szobrászat legfrissebb adaptációját viseli majd.


Habár az új modell kívülről viseli a HCD-14 néhány stíluselemét, ugyanez a belső elrendezésről nem mondható el. Nyoma sincs a tanulmányautó merészen megformált középkonzoljának, drámai vonalvezetésének, helyette sokkal inkább visszafogottra sikerült a beltér. Ez nem is csoda, hiszen abban a kategóriában, ahol a következő Genesis a Lexus, BMW és Mercedes-Benz modellekkel kívánja felvenni a versenyt, az ügyfelek ilyen visszafogottságra vágynak.


Ennek ellenére nem várható, hogy az új Genesis szolgáltatásaiban elmaradna a konkurenseitől, sőt! A beszámolók szerint a modellben megjelenhet akár a HCD-14-ben bemutatott, gesztusalapú kezelőrendszer is, ugyanis a Hyundai mérnökei a rádió beállítását a nyomógombok érintése nélkül, csupán a kezükkel integetve állították.


Az új Hyundai Genesist várhatóan hat- és nyolchengeres motorokkal, nyolcfokozatú automata váltóművel dobják piacra. Az alapkivitelben hátsókerék-meghajtású modellt a jövőben felárért négykerék-meghajtással is kérhetik a vevők.


A második generációs Hyundai Genesis várhatóan még idén bemutatkozik Dél-Koreában, míg világpremierjét a jövő évi Detroiti Autószalonon tartja majd.


Még több fotó a rendszeresen frissülő Genesis kémfotógyűjteményben a Dönci Hyundai Blogja Facebook oldalán!

Forrás: leftlanenews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei