Soha nem fogyott ennyi Hyundai luxusautó Amerikában



A Hyundai Motor bejelentette, hogy az általa gyártott luxuslimuzinok értékesítése rekordszintre emelkedett az Egyesült Államokban 2013. januárjában.

A Hyundai tájékoztatása szerint az idei év első hónapjában 1 544 Genesis limuzin, 928 Genesis Coupe sportkocsi, 797 Equus és 253 Grandeur modell került értékesítésre az USÁ-ban. Ezzel az eredménnyel a luxusautók aránya a Hyundai 43 713 darabos teljes januári eladási darabszámának 8,1 százalékát tették ki.  

A Genesis és az Equus a koreai márka luxusautóinak zászlóshajói, amelyeket a márka hírnevét hivatottak magasabb szintre emelni és olyan prémiumgyártókkal veszi fel a versenyt, mint a BMW, vagy épp a Mercedes-Benz.


A tavalyi év során a Hyundai rekordszámú, 46 376 darabot értékesített luxusautóiból az Egyesült Államokban, vagyis 1,2 százalékot javítva immár teljes értékesítési darabszámának 6,6 százalékát tették ki a felsőkategóriás modellek.  

2012. során a Hyundai 450 százalékkal több, összesen 8 431 Grandeurt értékesített, mint egy évvel korábban. Az autógyártó tavaly 22 890 Genesist értékesített, amely a modell 2008-as bevezetése óta a legnagyobb mennyiség. A márka legnagyobb és legdrágább limuzinjából, az Equusból összesen 3 972 darab fogyott, amely csaknem negyedével, 24,4 százalékkal több, mint az előző évi eredmény.  


A Hyundai Motor közleménye szerint a márka luxusautóinak növekvő eladási számai segítik a Hyundai hírnevének emelkedésében, amelynek eredményeként a Hyundai az összes kategóriában eredményesebben szerepelhet az Egyesült Államokban.

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei