A Hyundai Mobis már Európában is gyárt


A Hyundai autói gyártásához eddig Dél-Koreából hozatta az alkatrészek jelentős hányadát, ám ez mostantól megváltozik, hiszen elkezdte európai termelését a Hyundai Mobis.

A Hyundai európai üzemei eddig szoros kapcsolatban álltak a dél-koreai alkatrészgyártó leányvállalatukkal, a Hyundai Mobis-szal, amely ellátta azokat a megfelelő mennyiségű alkatrészekkel. Ez alapvetően továbbra is így lesz, ám a Mobis most megnyitott első európai üzemére is támaszkodhatnak a gyártóüzemek.   

A 3170 négyzetméteres, Szlovákiában felépített gyárban elsőként fékmodulokat készítenek: féknyergek, dobfékek és kézifékek összeépítése folyik. A létesítmény sokat segít a vállalatnak abban, hogy a végtermék, a Hyundai autói minél olcsóbbak legyenek a gyengélkedő európai piacokon, vagy legalábbis növelni tudják ezzel azt az árrést, amellyel egy esetleges ártárgyalást jó esélyekkel tudnak megnyerni.  


„Az új bázisunk európai elhelyezkedése ideális a helyi gyártáshoz, amellyel a Hyundai Mobis komoly logisztikai költségeket takarít meg, amellyel javíthatja a cég versenyképességét és igazodhat a helyi viszonyokhoz.” – mondta a vállalat egyik vezetője.

A dél-koreai Gyengsang tartományban működő Hyundai Mobis a megnyitás óta folyamatosan szállít alkatrészeket a Hyundai csehországi, illetve a Kia szlovák gyártóközpontjába. A dél-koreai üzem mellett a Mobis Kínában, Amerikában

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei