A Közel-Keleten is rekordot döntött tavaly a Hyundai



A Hyundai Motor Company bejelentette, hogy több, mint 300 ezer személygépkocsival  2012-ben rekordmennyiségű autó kelt el a Közel-Keleten.

A világ  ötödik legnagyobb autógyártójaként számon tartott Hyundai történetében először adott el 300 ezernél több járművet egy év alatt  szám szerint 305 800 darabbot, amellyel 7,7 százalékkal szárnyalták túl az azt megelőző 2011-es esztendő eredményét. 

A Hyundai autók folyamatosan növekvő népszerűsége emellett további fontos mérföldkőhöz érkezett tavaly, amikor az export 1976-os megindulása után 35 évvel átadták a közel-keleti régió kétmilliomodik Hyundai modelljét.


A régión belül a legnagyobb növekedést Kuwait érte el, ahol az eladott 10 828 darab 80 százalékkal haladta meg a 2011-es eredményt. Kuwait után az Egyesült Arab Emirátusban is számottevően, összesen 66 százalékkal 20 031 darabra nőttek az eladások. Eközben Szaúd-Arábia megőrizte a Hyundai fő piaci pozícióját, így 15 százalékos emelkedéssel 123 796 darab Hyundai fogyott az országban.

A márkán belüli eladási rangsort az Accent vezeti 75 133 darabbal, amelyet a stílusos új Elantra követ 66 414 eladott példánnyal. Ezeket 33 533 darabbal követi a dobogó harmadik fokán a Tucson kompakt hobbiterepjáró.


A tavalyi év utolsó negyedében bemutatkozó új generációs Santa Fe biztatóan kezdte piaci szereplését, a modellből összesen 26 972 darab talált gazdára a térségben. Emellett a Hyundai sikertörténetének tagadhatatlanul legnagyobb eredményei a márka prémium modelljeinek előretörése, hiszen a Centennial modellből 24, míg a Genesisből 41 százalékkal többet vásároltak tavaly a Közel-Keleten.

"A rekordméretű bővülés alátámasztja a Hyundai 'Modern Premium' márkairányzatának helyességét, amely jelenti az autók legmagasabb szintű minőségét. Modelljeink elismerést váltottak ki az autóipari szakértőkből, hiszen a Centennial nemrég Év Autója díjat is nyert, a Velostert pedig a Legjobb kompakt címmel jutalmazta a Sport Auto magazin, míg a Santa Fét a Legjobb SUV-jává avatták a Wheels magazin szakértői." - mondta Tom Lee, a Hyundai Közel-Kelet régiójának vezetője.

Forrás: ameinfo.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei