A Hyundai logisztikai partnerének adta át az első Equust Németországban



A Hyundai már a kilencvenes években, vagyis a kezdetektől a német BLG Logistics szolgáltatásait vette igénybe, amelynek megbízhatóságát most egy Equus limuzinnal hálálta meg.

A Hyundai és a Kia márkákat tömörítő Hyundai konszern az elmúlt évben eladott 7,12 millió autójával a világ legnagyobb autógyártói közé tartozik. A márka széles modellválasztékában az Equus modelljével a prémium kategóriában is képviselteti magát, amelyet azonban európai utakon nemigen látni. Az első ilyen modellt január végén Kook-bae Jung, a Hyundai Motor Deutchland GmbH elnöke adta át a brémai városháza előtt a BLG Logistics részére.  


A Hyundai már európai megjelenésekor a BLG Logistics szolgáltatásaira támaszkodott, miközben a Hyundai Motor Deutchland GmbH 1991-ben megalakult. 1992-ben, az első teljes évben kereken 28 ezer új Hyundai került forgalomba az országban, míg 1993-ban már 33 ezer vásárló választotta a koreai márkát. Később a Hyundai átvette a Kiát és sikeres terjeszkedésének alátámasztásaként gyártóüzemeket létesített Szlovákiában, Csehországban, amelyek nemcsak a kelet-, hanem a nyugat-európai piacokat is ellátják az itt készülő Hyundai és Kia járműveikkel.  

Amíg kezdetben a BLG a Dél-Koreából importált járműveket a brémai kikötő autótermináljához befutó hatalmas szállítóhajókról rakodta ki, majd azokat felkészítve elosztotta az autókereskedések között, addig manapság a Hyundai és a Kia a BLG európai szállítórendszerén keresztül mozgatja az autókat. 2012-ben a két márka összesen 563 ezer autóját kezelték, ellenőrizték, műszakilag felkészítették, majd a kereskedőkhöz szállították a rendszeren keresztül. 


A Dél-Koreából érkező szállítmányok további brémai kezelésén túl a Csehországból és Szlovákiából érkezett járművek ma már a BLG Kelheimben található autóterminálján keresztül jutnak el az ország márkakereskedőihez, így néhány év alatt a Hyundai csoport a BLG Logistics legnagyobb külföldi partnerévé nőtte ki magát.

A BLG Logistics autóipari részlegének teljesítménye 2012-ben tovább növekedett, a 2011-ben a szállítási rendszerben megmozgatott 6,5 millió jármű hétmillióra gyarapodott a tavalyi évben, amelyben Európa legnagyobb autókikötője, Bréma 2,15 millió járművel vette ki részét.  

Forrás: blg.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei