Hóban tesztelik az új Genesist



A Hyundai második generációs Genesis luxusmodelljének fejlesztése a végéhez közeledik, hiszen a világ minden tájáról érkeznek felvételek a prototípusok utcai teszteléséről. Ezúttal a sarkkörön sikerült elcsípni néhányat.

A Genesis végleges változata az idei év második felében mutatkozhat be, értékesítése azonban várhatóan átcsúszik a 2014-es esztendőre, így az első generációs modell éppen hat év után adja át helyét az utódnak.   


Ezúttal azonban a koreai márkának nagy tervei vannak a Genesissel. A karosszéria karcsú és elegáns vonalvezetése sokkal tetszetősebb, amely a mostani, Amerikában és Ázsia néhány piacán értékesített változattal ellentétben akár az európai piacon is megállná a helyét. A takarók alatti karosszéria vonalai a Hyundai folyékony szobrászatának következő fejlődési irányzatát rejthetik, habár néhány részletében igen hasonlít a Hyundai csoport fődizájnerévé kinevezett Peter Schreyer által megálmodott Kia K9/Quoris modellre is.


Schreyer előszeretettel használja a sima felületeket, ékszerszerű világítótesteket, hosszú és impozáns motorháztetőt, valamint a rövid hátsó túlnyúlást, amely a Genesis prototípusában is megfigyelhető. A modern tartozékok sem hiányoznak, így LED betétes fényszórók, valamint fejlett kamera és monitorrendszer is helyet kap az új modellben.   


Mivel a Genesis motorválasztékát nemrég újították meg, így a 2014-es modell valószínűleg ezeket örökli majd. Ez azt jelenti, hogy az alap benzinmotor a 3,8 literes V6-os egység lesz 333 lóerővel, míg a kínálat csúcsán az R-Spec változat 5,0 literes v8-asa áll 429 lóerős teljesítményével. A nyolcfokozatú automata sebességváltó változatlanul alap és könnyen lehetséges, hogy az európai piacra egy új dízelmotort is fejlesztenek.  



Az új modell a jelenlegi Genesis továbbfejlesztett hátsókerék-meghajtású padlólemezére épül, amelyet azonban a kezelés és a stabilitás érdekében a mérnökök továbbfejlesztettek. A Hyundai tesztcentrumot hoz létre a németországi híres Nürburgring versenypálya mellett, ahol már meg is kezdték a Genesis prototípusok tesztelését. A tesztelés során nagy figyelmet fordítanak a német riválisok autóira jellemző kezelhetőség és a tartósság kialakítására, amellyel egyben el is különítik a típust az Equus zászlóshajótól.    


Az új autó belső kialakítása tükrözni fogja a modern prémium szegmens minden jellemző elemét, jó minőségű anyagokkal, klímarendszerével és a legújabb szórakoztató és információs technológiák alkalmazásával. A Hyundai nemrég mutatta be új Blue Link telematikai és szórakoztató rendszerét, amelyben Apple és Google alkalmazások is helyet kaptak, így ezek akár már beépítésre kerülhetnek az új Genesisbe is.


A Genesis fő riválisai Amerikában az Acura TL, Cadillac XTS, míg Európában a BMW 5, Audi A6, a Lexus GS és a Mercedes-Benz E osztály.


A 2014-es Hyundai Genesisi leginkább valamelyik nagy amerikai autószalonon, például a Los Angelesi Autókiállításon mutatkozhat be, míg a nemrég modellfrissítésen átesett Genesis Goupe még durván két évig biztosan a piacon marad.

Még több fotó a rendszeresen frissülő Genesis kémfotógyűjteményben a Dönci Hyundai Blogja Facebook oldalán!

Forrás: motorauthority.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei