Brazíliában már kapható a HB20X



A napokban kerül a kereskedőkhöz a Hyundai HB20 terepjárósított változata, amelynek indulóára 48 755 brazil reál.

A Hyundai február 20-án kezdi meg a HB20 kisautó brazil piacon igen népszerű, „városi terepjáró”-nak nevezett változat forgalmazását HB20X néven. A két változatban kapható modell indulóára 48 755 brazil reál (kb. 5,3 mFt).


A HB20X jelentős módosításokat kapott a „normál” változathoz képest, a változtatásoknak köszönhetően létrejött összhatás a modellt az igazi terepjárókhoz, főképp az ix35-höz teszi hasonlatossá. Az autó eleje új hűtőrácsot kapott, amelynek közepén fekete betétben található a Hyundai jellegzetes hatszögletű légbeömlője, valamint a lökhárító is új formát öltött.

A HB20X fényszórói fekete betéttel rendelkeznek, hátul pedig szintén változott a lökhárító, amely védőelemet is kapott. Az autó oldalainak alját az első lökhárítótól a hátsóig fekete betét óvja az esetleges sérülésektől. A tetőre helyezett króm tartó  a 15 collos, egyedi könnyűfém felnikkel együtt teszik még jellegzetesebbé az autót. Belül az alumínium pedálok és dupla varrással öltött üléshuzatok szintén újak.


A HB20X verziót kétféle, Style és Premium felszereltséggel, de kizárólag az erősebb, 128 lóerős 1,6 literes motorral forgalmazzák, amelyhez ötfokozatú manuális vagy négyfokozatú automata váltómű kapcsolódhat.


A HB20X szériafelszereltsége már Style szinten is igen gazdag, így a fékerőelosztóval felszerelt blokkolásgátló, dupla légzsák, légkondicionáló, szervokormány, 15 collos alufelnik, ködlámpák, központi zár, négy elektromos ablakemelő, magasságában állítható vezetőülés, négy irányban állítható multifunkciós kormánykerék, fedélzeti számítógép, integrált indexekkel ellátott, elektromosan állítható külső tükrök, négy hangszóróval, USB/AUX bemenettel és kihangosítóval rendelkező 2 DIN méretű Hyundai rádió alapáron jár hozzá.

A Style változatban ezekhez fekete betétes műszerfal, kék varrással öltött ülések, vezetőoldalon egyérintéses elektromos ablakok jár még.


A kínálat csúcsán lévő Premium szinten kulcsról nyithatóak-zárhatóak az elektromos ablakok, automata a fényszórók, térérzékelős a riasztó, van tolatóradar, osztva dönthetőek a hátsó üléstámlák, kivehető a hamutartó, ionizátoros a légkondicionáló, minden ablak egy érintésre működik, bőrbevonatot kap a kormány, kéttónusú a műszerfal, aeroblade típusúak az ablaktörlők.

A Premium változat ára a fenti kiegészítőkkel együtt 51 255 brazil reál (kb. 5,5 mFt). A metálfényezés felára 1 045 reál (kb. 110 eFt), míg a gyöngyházfestésé 1 245 reál (kb. 135 eFt). 

A Hyundai brazil gyárában tavaly szeptemberben kezdték meg az ötajtós HB20 kompakt kisautó gyártását, amelyhez második változatként érkezik meg a most bemutatkozó HB20X. A HB20 modellre épülő, családi  négyajtós bemutatkozása márciusban várható.    



Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei