Rosszul végződött az Elantra drift Szaúd-Arábiában



A Szaúd-Arábia útjain szórakozásból driftelőket bemutató videók általában azt a hamis látszatot keltik, hogy az ilyen rendezvényeken senki sem sérülhet meg. Pedig de…

Az ilyen illegális rendezvényeken rendszeresek a kisebb-nagyobb balesetek, ám legutóbb egy mindössze 18 éves fiatal élete ért véget egy rosszul sikerült manőver miatt.

A Riyadh külvárosában történt esetben a fiatal Elantrája rendkívül nagy tempóval kezd sodródni, amelyet nem tudott idejében megfékezni, így elvesztette uralmát a járműve felett és átrepült az elválasztó szigeten, majd egy arra közlekedő teherautóba csapódott. A rendőrség szerint a férfi azonnal szörnyethalt, míg a teherautó vezetője sértetlenül úszta meg a balesetet.     

A helyi nyelvben “hajwalah” vagy “tafheet” néven emlegetett kaszkadőr manőver lényege, hogy az autó hátsó részét felváltva faroltatják egyik, majd másik irányba, miközben az autó sebessége elérheti a 180 km/h-t is. Az ilyen rendezvényeket hivatalosan már rég betiltották, aki pedig egy ilyen akció során balesetet okoz, súlyos büntetésre számíthat a királyságban. Tavaly júniusban egy szaúdi fiatalt halálra ítéltek, amiért két embert megölt autójával egy illegális drift során.

A drift ennek ellenére továbbra is népszerű sportnak számít az ország unatkozó felnőttjei számára.

Az esetet több kamera is rögzítette, amelyek megtekintését csak erős idegzetűek számára javaslom!



Forrás: drivearabia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei