A Hyundai Santa Fe az Év Autója Kanadában


A Kanadai Automobil Újságírók Szövetsége (AJAC) bejelentette, hogy az új Hyundai Santa Fe 2,0T modellnek ítélték oda a az Év Szabadidő-autója elismerést, amellyel a koreai márkát immár harmadik alkalommal díjazták a szakértők.

A Kanadai Automobil Újságírók Szövetsége a Torontóban jelenleg is zajló Kanadai Nemzetközi Autókiállításon megtartott sajtótájékoztatóján jelentette be az idei díjazottakat. A Hyundai Santa Fe modellt több mint 70 autós újságíró ítélte a legjobbnak, amellyel legfőbb riválisát, a Ford Escape-et is maga mögé utasította. A Genesis luxuslimuzin 2009-es, illetve az Elantra kompakt tavalyi győzelme után a koreai márkát immár harmadik alkalommal találták méltónak Kanada legnagyobb autós díjára. A Hyundai Santa Fe modellje most először nyerte el az Év Szabadidő-autója elismerést Kanadában.


„A Santa Fe tökéletesen szemlélteti a Hyundai ’Modern Prémium’ formatervezési filozófiáját. Akárcsak a többi Hyundai modell, lenyűgöző stílust, fejlett technológiát és prémium szolgáltatásokat kínál vásárlóinak elérhető árszinten.” – mondta Steve Kelleher, a Hyundai Auto Canada elnök-vezérigazgatója. „Ahhoz, hogy ebben az igen éles versenyhelyzetben egy szabadidő-autó sikeres legyen, a terméknek többet kell nyújtania, mint amit a vásárlók elvárnak tőle. A Santa Fe a folyékony szobrászat legfrissebb evolúciójának és a forma mögötti teljes csomagnak köszönhetően mindezt a versenytársaknál magasabb szinten teszi. Büszke vagyok arra, hogy az AJAC felismerte mérnökeink és formatervezőink fáradhatatlan erőfeszítéseit Kanada egyik legfontosabb autós díjának odaítélésével.”


A harmadik generációs Santa Fe kétféle négyhengeres GDI erőforrással rendelhető, amelyek közül az egyik a 264 lóerős 2.0 literes, turbófeltöltéses változat.  A Santa Fe tágas utastere öt utas számára kínál tökéletes kényelmet, akik olyan prémium kiegészítőket találhatnak a fedélzeten, mint a panoráma napfénytető, 8 collos érintőképernyős navigáció, Infiniti prémium audiorendszer, fűtött kormánykerék, fűtött első-hátsó ülések, stb. Ezen felül a Hyundai változtatható karakterisztikájú szervokormánya is megtalálható az új Santa Fében, amely háromféle (normál, komfort és sportos) beállításával igazodhat a vezető stílusához, illetve az útviszonyokhoz.    


Azon vásárlók számára, akik még több teret szeretnének, a Hyundai a Santa Fe XL változatát is kínálja, amely 215 milliméterrel hosszabb kialakításával akár hét személy szállítására is alkalmas. A 3,3 literes, 290 lóerős V6 GDI motorral felszerelt hosszabb változat tavasszal érkezik meg a kanadai bemutatótermekbe.

A Santa Fe modellből tavaly összesen 23 394 darabot értékesítettek Kanadában, ahol soha nem látott magasságokba emelkedett a modell eladási darabszáma 2012. november és december hónapban.

Forrás: newswire.ca

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei