Kémfotókon a Hyundai kínai limuzinjai



A Hyundai minden régióban a helyi igényeknek megfelelő autókat készít, amelynek újabb állomása a Kínának szánt középkategóriás limuzin és az luxusosztályú Equus helyi kivitelének bemutatása.

A világ legnagyobb autópiacának számító Kínában kapták lencsevégre a Hyundai új középkategóriás limuzinját, amely az Elantra (Langdong) és a Sonata közé ékelődik majd be. Habár mindkét modell igen sikeres a kínai és a nemzetközi piacokon, a Hyundai úgy vélte, hogy helyi modellként egy harmadik változat is megférne a piacon. Annál is inkább, mivel a Sonata jövőre átadja helyét az újabb generációnak, amely minden bizonnyal jóval nagyobb teret ad az új jövevénynek is.


A legújabb kémfotók tanúbizonysága szerint a Hyundai a már jól ismert folyékony szobrászat irányvonalát viszi tovább az új modellen is. Ennek megfelelően az Elantrához hasonlóan dinamikusan emelkedő tetővonalat, magas hátsó kiképzésével kupés vonalvezetést kapott. Kínában várhatóan két benzines erőforrással lesz kapható az autó: egy 1,8 literes és egy 2,0 literes egységgel. Mivel a kínai autóvásárlók nem szeretik a dízelmotorokat, így várhatóan nem készül gázolajos változat az új modellből.


Habár a fotókon látható jármű akár már gyártásra érett is lehetne, a kínai lapértesülések szerint az új modell csak a 2014-es Pekingi Autókiállításra készül el.


Közben szintén Kínában lencsevégre került a Hyundai Equus frissített változatának prototípusa is, ráadásul annak is a hosszabb tengelytávú „Limousine” kivitele. Az eredeti Equus 2009. óta van a piacon, így éppen időszerű a változtatás, amely elsősorban új és nagyobb hűtőrácsot, új fényszórókat és hátsó lámpákat és új formájú lökhárítókat hoz.


A 30 centiméterrel 5 460 milliméterre megnyújtott Equus 1,25 millió jüanért kapható jelenleg Kínában, míg a „normál” változat ára 699 000 jüan. A modellt 5,0 literes, V8-as benzinmotor mozgatja 430 lóerővel és 510 Nm-es nyomatékéval.


A Hyundai abban reménykedik, hogy a kínai autópiacon is versenybe tud szállni a német luxusautó-márkákkal, amelynek egyértelmű jele az új Equus kínai tesztelése, amely akkor lehet sikeres, ha olyan szolgáltatásokat tud nyújtani kedvező árcédulával, amelyeket a németek nem, vagy jóval drágábban kínálnak.


Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei