Hyundai ármérséklés Dél-Koreában



A dél-koreai kormányzat idei évtől megemelte a fogyasztási adó mértékét, amelyre reagálva a Hyundai Motor és a Kia Motors csökkentette néhány modelljének vételárát.

A Kia vadonatúj K9 modelljét is érintő árcsökkentés főképp azért vált szükségszerűvé, mivel a megemelt mértékű fogyasztási adó növelt vételáruk kevésbé teszi a hazai modelleket versenyképessé a növekvő külföldi gyártókkal szemben.

A Kia új K9 modellje a vállalat zászlóshajója, amely olyan alapfelszereltségeket tartalmaz, mint a head-up kijelző, jelenleg 2,91 millió wonnal (2 740 dollárral) kevesebbért kapható, mint a 2012-es modell. Az autógyártó emellett csökkentette a K9 felszereltségi változatait, mivel a vásárlók kifogásolták az autóhoz elérhető csomagok és opciók mennyiségét.


„Annak ellenére, hogy új elemekkel bővült az autó felszereltsége, a modell árát csökkentettük, így pedig a vásárló több előnyhöz juthat. Ezzel próbálunk árelőnyhöz jutni az import luxusautókkal szemben.” – mondta az autógyártó.

A Kia 7 599 K9 modellt adott el a modell tavaly májusi bemutatását követően. Habár az autógyártó célkitűzése kétezer autó eladása volt havi szinten, a tényleges számok 500 és 700 között mozogtak az utóbbi három hónapban.  

A K9 mellett a Kia csökkentette a középkategóriás K5 (Optima) 2,0 Prestige és a Sorento R árát is.  


A Hyundai elnöke, Mong-koo Chung elnök újévi beszédében elhangzott, hogy a vállalat helyzetének megszilárdítása érdekében változásokat léptetnek életbe, amelynek eredményeként a vállalat csökkentette a Sonata, a Genesis, a Genesis Coupe, a Santa Fe és a Veracruz modelljeinek árát.

A Hyundai csoport külföldi értékeseinek növekedése ellenére a hazai piacon lassú piaci részesedést kénytelen elszenvedni a külföldi márkák előretörése következtében. A csoport a hazai piacon tavaly 1,14 millió autót adott el, amely 2 százalékkal kevesebb, mint 2011-ben, miközben az importautók eladásai csaknem negyedével, 24,6 százalékkal növekedtek és rekordszintre, 130 858 darabra emelkedtek a tavalyi év során.   

Forrás: just-auto.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei