Biztonsági kamerát kapott a frissített Sonata Malajziában



A Hyundai maláj importőre nemrég bevezette a Hyundai Sonata frissített változatát, amely új kiegészítői közé máshol nem kapható felszereltségek is kerültek.

Az új Sonata könnyen felismerhető frissebb külső megjelenéséről, amely új formájú, elegánsabb hűtőrácsot, ledes hátsó világítótesteket, valamint szintén új formájú első ködlámpákat kapott, míg a 2,4 literes modell sajátjaként megkapta a HID xenon fényszórókat, valamint a LED nappali menetfényeket is. Emellett a LED indexeket tartalmazó külső tükrök formája is elegánsabbá vált, valamint új, 18-as felnik is kerültek a 2,4 literes változat alá.     


Belül más a váltógomb, a középkonzol kezelőgombjai áthelyezésre kerültek, valamint mélykék hangulatvilágítás is felkerült az autó felszereltség-listájára csakúgy, mint a 2,4 literes változat kétzónás klímája.  


Ami azonban a legérdekesebb felszereltség, az a Lukas Blackbox Video Recorder menetbiztonsági kamera, amely az autó előtti közlekedési helyzetek valósidejű rögzítésére szolgál. A kamera nem szokványos felszereltség Malajziában, ám a Sonata elsőként kínálja ezt az - egy esetleges baleset során akár bizonyítékként felhasználható - opciót.  



A frissített Sonata alapmotorjaként leváltották a régi kétliteres Theta II egységet, helyette egy új, alumínium blokkal rendelkező, így 30 százalékkal könnyebb 2,0 literes Nu benzines került a modell motorterébe.  


A Sonata a többi modellhez hasonlóan öt év vagy 300 ezer kilométeres garanciával kerül forgalomba Malajziában.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei