Bemutatkozott a frissített Tucson Kínában


A Tucson világpiaci karrierje során komolyabb módosítás nélkül is sikeres maradt, ám a Kínában még gyártásban lévő modell ráncfelvarráson esett át.

Kínában az autógyártók kedvelt trükkje, hogy egy-egy modell több generációját is kínálják a vásárlóknak. A Volkswagen több tucat különböző Passat leszármazottat kínál egymás mellett, a Mazda is több 6-os modellt gyárt, a Hyundainál pedig az Elantra három generációját vásárolhatják meg a vásárlók.

A koreai gyártó most úgy döntött, hogy a szűkösebb anyagi lehetőségekkel rendelkező, szabadidő-autóra vágyó vásárlók számára egy elérhető árú, ám mégis tetszetős Tucson modellt kínál.


Habár időközben megjelent a piacon a modernebb ix35, a Beijing-Hyundai a régi modellt is gyártásban hagyja, ám egy kissé módosított formában. Az autó legjelentősebb változása az új modell elején történt, ahová  a nagyobb fényszórók fölöttii motorháztetőre jellegzetes domborítást helyeztek, amelynek íve  új, az első i30 sorozatéra emlékeztető hűtőmaszkba fordul. Emellett módosítottak az új formájú betéttel rendelkező lökhárítón is, amelyekben lejjebb költöztek és megnőttek a ködlámpák is. 


A hátsó kiképzés ehhez képest csak nyomokban módosult, ám itt is új a lámpatestek belső elrendezése, fényvisszaverő elemeket kaptak a hátsó lökhárítók, valamint a rendszámtábla körül több ajtónyitót is kialakítottak.


A módosítások nem hagyták érintetlenül a keréktárcsákat sem, így a korábbi rajzolatú könnyűfém felniken kívül új, fekete betétes garnitúra is rendelhető lesz az új modellhez. 


A külső változtatások mellett a kémfotók tanúbizonysága szerint a belső kiképzés látszólag változatlan marad, ám az olcsó, alacsony színvonalú kiképzés mindenképpen szembetűnő.


Az új változat hivatalos bemutatóján bejelentették, hogy a Tucson még mindig szép eredményeket ér el a kínai autópiacon, havonta átlagosan 4 500 darab talál belőle gazdára. Így nem csoda, hogy az új változat leleplezéslével egyidejűleg azt is közölték, a modell gyártási mennyisége elérte a 100 ezer darabot.

Az új Tucson árát valószínűleg alacsonyan tartják majd, amely mellett bőven marad hely az újabb ix35-nek is. A frissített változat tavasszal kerül forgalomba Kínában. 

Forrás: chinacartimes.comindianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei