Két Hyundai modell is verseng a kanadai Év Autója díjért



A Montreali Autókiállításon a Kanadai Automobil Újságírók Szövetsége (AJAC) nyilvánosságra hozta az immáron 28. alkalommal kiosztandó Kanadai Év Autója díj döntőseit.

A díjat idén is három kategóriában ítélik oda: a 2013. Év Autója címért a Hyundai Elantra GT, a Honda Accord Sedan és a Porsche Boxster, a 2013-as Kanadai Szabadidő-autó kategóriában a Ford Escape 1,6 EcoBoost és a Hyundai Santa Fe 2,0 T, míg a 2013-as Legjobb Formaterv díjáért a Cadillac ATS, a Porsche 911 Carrera S és a Porsche Boxster verseng.  

A három kategória győztesét február 14-én a Torontoi Autószalonon jelentik be.


Tizenegy kategória győztesei voltak jogosultak az elismerésre, miután tavaly októberben a szövetség részére megrendezték a TestFest névre keresztelt, mindenre kiterjedő tesztelési programot. A Ford a 11 kategóriából négyben, míg a Hyundai és a Porsche két-két kategóriában álltak helyt. A többi kategória győztesei a General Motors, a Honda és a Mazda.

A rendezvényen 80 kanadai újságíró a Niagara tónál négy teljes napot töltött 180 darab 2013-as új, vagy jelentősen megújult jelölt tesztelésével. A végső jelölésük a tesztprogramban feltüntetett több, mint 40 ezer adat összevetésével alakult ki.


Még mielőtt a jelöltet megnevezték volna, az AJAC újságírói csaknem 2 ezer országúti tesztet hajtottak végre, amelynek során azonos útszakaszokon, azonos körülmények között tudták szembeállítani az egyes autók tulajdonságait. Ez a tesztprogram az AJAC azon hitvallásának része, amelynek eredményeként tényleges, objektív szakvéleményt tudnak nyújtani a vásárlók számára.

Forrás: thechronicleherald.ca

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei