Tovább bővít Törökországban a Hyundai



A Hyundai török gyáregysége mellett a jövőben fejleszti a haszongépjárművek kínálatát is, amelynek keretében most a török Karsan céggel kötött megállapodást.

A most megkötött megállapodás értelmében a Karsan törökországi gyárában Hyundai típusú kishaszon-gépjárműveket szerelnek össze a jövőben. A Karsan vállalja a mintegy 60 millió dolláros fejlesztés lebonyolítását, amelynek eredményeként a termelés várhatóan 2014. végén indulhat meg.

A Hyundai időközben nagyságrendileg 200 millió dollárt fektet három új haszongépjármű kifejlesztésére, amelyek között kisbusz, kisteherautó, valamint egy nagyobb teherautó is megtalálható. A közös vállalat mintegy 200 ezer haszongépjármű előállítását tervezi az ezt követő hét év során.

Az itt gyártott járműveket a hazai piac ellátásán felül Európába, Észak-Afrikába, a Közel-Keletre valamint a Kaukázusba exportálják majd.

A Karsan és a Hyundai együttműködése révén létrejött termelés jelentősen átalakíthatja a haszongépjárművek piacát 2015-től, hiszen a török piacon eddig két nagy vetélytárs kínált hasonló járműveket: a Ford Otosan és a Tofas.

Forrás: balkans.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei