Genfben mutatkozik be a Hyundai Grand Santa Fe



A Hyundai a március elején megnyitó Genfi Autószalonon mutatja be Európának a Santa Fe hosszabb tengelytávú Grand változatát. 

Az új modell a máris sikeres új generációs Santa Fe modellhez csatlakozik, amellyel a márka terepjárós tapasztalatát és egyben örökségét hivatott demonstrálni. Annak érdekében, hogy a hosszabb tengelytávú változat megfeleljen Európa igényeinek is, a modellt már az alapoktól együtt fejlesztették a már kapható, rövidebb változattal, ezzel biztosítva, hogy a vállalat „Storm Edge” formanyelve mindkét modellen azonos mértékben megjelenjen. 

A Grand Santa Fe majdnem egy évvel ezelőtt, a 2012-es New York-i Autószalonon debütált, ám az európai piacra szánt változatot kifejezetten erre a régióra továbbfejlesztették. A menettulajdonságokat és a kezelhetőséget még magasabb szintre emelték annak érdekében, hogy élvezetesebb vezethetőségével az megfeleljen az európai vásárlók elvárásainak. 


A Grand Santa Fe 10 mm-rel magasabb, 5-tel szélesebb és a 100 mm-rel megnövelt tengelytávnak köszönhetően 225-tel hosszabb, amelynek eredményeként kategóriájának legnagyobb, 607 literes csomagterét kínálja. A nagyobb modell ezenfelül hat- vagy hétszemélyes elrendezésben is kapható lesz, amellyel hatalmas teret és kényelmet biztosít utasainak akár egy hosszabb kirándulás alkalmával is. 

Az újdonság európai verziója formailag is eltér a már kapható Santa Fétől: új ködlámpákkal és első lökhárítókkal átdolgozták az első kialakítást, amelyhez kapcsolódóan átalakult a hátsó rész is. A Grand Santa Fe 18, vagy 19 collos keréktárcsákon gördül. 

Az amerikai kiviteltől eltérően az európai változatban egy erős, 2,2 ’R’ VGT dízelmotor kerül, amely 197 lóerős teljesítménnyel rendelkezik és egy hatfokozatú automata váltóműhöz kapcsolódik. Az Euro5 normának megfelelő erőforrás 192 gramm széndioxidot bocsát ki 100 kilométerenként. 


A Grand Santa Fében is megtalálhatóak azok a műszaki fejlesztések, amelyek a legújabb Hyundai modelleket jellemzik. Így a terepjáró felszereltségéhez tartozik a három állásos FLEX STEER kormányrásegítő-erő változtató rendszer, a 4,3 collos TFT Supervision műszeregység, valamint a jármű teljes hosszába elterülő, középső merevítő nélküli panoráma napfénytető, amellyel az autó élvezetesebb körülményeket biztosít az utazáshoz. 

„A Grand Santa Fe modellel a Hyundai kielégítheti a nagyobb hobbiterepjárók iránti egyre növekvő európai keresletet is. Az új modell a korábbiakhoz hasonlóan minőségi anyagokat és magas felszereltséget kínál prémium árcédula nélkül. Az erős, mégis gazdaságos erőforrás, az Európára hangolt futómű és a tágas elrendezés a nagy családosok ideális autójává teszik a Grand Santa Fét.” – mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe elnök-helyettese. 

A Hyundai Grand Santa Fét, a március 5-én megnyitó Genfi Autószalonon mutatják be a közönségnek. 

Forrás: cision.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei