Ausztráliában is kapható a Hyundai i30 kombi



Március elejétől már Ausztráliában is kapható az új Hyundai i30 kombiváltozata, a Tourer, amelynek indulóára 22 990 ausztrál dollár.

A Hyundai népszerű i30 kompaktjának kombi kivitelét eredetileg nem Ausztráliának készítették, hiszen a modellt kizárólag Európában gyártja a koreai gyártó. A kedvező árfolyamoknak köszönhetően azonban az ausztrál piacon igen sikeres előző generációs i30cw modellnek immár biztosított a megfelelő utánpótlás.   


A Hyundai i30 Tourer, ahogyan a modellt Ausztráliában nevezik, a vártnál is korábban érkezett, hiszen csupán kilenc hónappal korábban mutatták be az i30 kompakt ötajtós változatát a kontinensen. Az i30 első generációját ugyanis már 2007-ben bevezették Ausztráliában, azonban a kombiváltozat bevezetésére további két évet kellett várniuk a vásárlóknak.


A jelenleg is kapható, második generációs i30 ötajtós és Tourer változata között –a két modell karosszériája mellett – a legnagyobb különbség a motorválaszték. A cseh gyártású Tourer 1,6 literes GDI benzines motorral kapható, amely 11 Kilowattnyi teljesítménnyel és 15 Newtonméterrel kisebb nyomatékkal rendelkezik, mint az i30 ötajtósának 1,8 literes benzinese. Mindkét karosszériaváltozat rendelhető 1,6 literes CRDi turbódízellel is. Emellett a kombi hátsó felfüggesztése igényesebb, multi-link rendszerű, szemben az ötajtós torziós rugós megoldásával.  


A Németországban megálmodott új Hyundai i30 Tourer kétféle, Active és Elite felszereltségben, 2 000 dollárral magasabb árcédulával érkezik Ausztráliába. Az 1,6 literes GDI benzines Active alapára 22 990 dollár (kb. 5,2 mFt), míg a kizárólag dízelmotorral és automata váltóval elérhető Elite ára 31 190 dollár (kb. 7,1 mFt).


Már az Active alapfelszereltség is bőséges, hiszen hét légzsák, hátsó parkolóradar, LED nappali menetfény, 16 collos alufelnik, tempomat, kihangosító, 5 collos érintőképernyős audiorendszer, távirányítós központi zár is megtalálható ebben a modellben. 


Az Elite-ben emellett tolatókamera, kétzónás automata klíma, elektromosan behajtható tükrök, automata fényszóró és ablaktörlő, nyomógombos indítás és hétcollos, érintőképernyős navigációs rendszer szolgálja a magasabb szintű kényelmet.

Forrás: caradvice.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei