Három díj az új Santa Fének



A koreai Hyundai bejelentette, hogy a vadonatúj Santa Fe modellje három kontinensen három rangos díjat nyert.

Az amerikai ALG Maradványérték-díjai között a Hyundai Santa Fe modellje középkategóriás hobbiterepjáró kategóriában győzedelmeskedett, Ausztráliában a 2012. Legjobb Autói választáson Legjobb Középkategóriás SUV kategóriában lett befutó, míg a Közel-Keleten megnyerte a Wheels magazin Legjobb 2012-es terepjárójának választották.    

Az ALG egész Észak-Amerika újautóparkjából választja ki azt, amely a számítások szerint a legmagasabb százalékú maradványértéket fogja képviselni egy átlagos, három éves használat után.

Ausztrália Legjobb Autója választáson 15 kategóriában több, mint 330 modell verseng a 12 magas szinten képzett autós szakújságírók kegyeiért, amelyben a Santa Fe legyőzte riválisait a 40 ezer ausztrál dollár feletti SUV kategóriában.  


A Santa Fét a Közel-Keleten piacvezető Wheels hetilap pedig 2012. Legjobb terepjárója díjjal jutalmazta. A Santa Fe főképp modern és előremutató formaterve, magas belső minőségi színvonala és változó terepen bizonyított finom működésével emelkedett konkurensei fölé.   

A folyamatos fejlesztések és minőségi javulás miatt a Hyundai modelljei ma már komoly konkurenciát jelentenek a Toyota, Nissan, Volkswagen és Ford termékeinek, amelynek köszönhetően a márka második helyen végzett az ALG Általános Maradványérték rangsorában.

A Santa Fe mellett kiemelték az Azera, valamint az Elantra teljesítményét, amely utóbbi már harmadik évben nyeri meg kategóriájában a maradványérték-viadalt.  


„Ezen díjak a Hyundai kiváló, a versenytársaknál magasabb minőségű autók előállítása iránti elkötelezettségének újabb bizonyítékai, amellyel alátámasztják a ’Modern Prémium’ márkairányzatot.” – mondta Tom Lee, a Hyundai Közel-keleti régiójának vezetője, majd hozzátette: „Az új Santa Fe várhatóan nagyon népszerű lesz a közel-keleti vásárlók körében, akik a világ szakújságíróinak véleményével alátámasztva biztosak lehetnek abban, hogy a Hyundai új magasságokba emelte modelljeit.”

A Santa Fe a Közel-Keleten ötszemélyes változatban elérhető, amelynek csomagterében két kihajtható pótszék is található. Az új modell kétféle erőforrással rendelhető: egy 3,3 literes, V6-os, 270 lóerős és 318 Nm nyomatékot teljesítő, valamint egy 2,4 literes négyhengeres benzinmotorral, amelynek teljesítménye 176 lóerő, maximális nyomatéka pedig 227 Nm. A vásárlók első- és összkerékhajtású modelleket is választhatnak, valamint hatfokozatú manuális, vagy automata váltó is rendelhető a modellhez.

Forrás: tradearabia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei