A Hyundai megújította Rhys Millen támogatását a Pikes Peak versenyre



A Hyundai bejelentette, hogy megújítja a Rhys Millen Racinggel kötött támogatási megállapodását annak érdekében, hogy megvédjék a Pikes Peak gyorsasági hegyi verseny tavaly felállított világrekordját.

Az idei Pikes Peak küzdelem kijelölt időpontja június 30, ahol a Hyundai két autóval is versenybe száll: egy kifejezetten erre a célra épített hátsókerekes versenyautóval, valamint egy átalakított Genesis Coupe versenyautóval, amelyhez hasonlóval múlt évben rekordidővel nyerte meg a viadalt. 


"Természetesen nagyon büszkék vagyunk a Rhys Millennel kötött sikeres együttműködésünkre, valamint annak idei folytatására, amikor ismét versenybe szállunk a Pikes Peak megnyerésére." - mondta Steve Shannon, a Hyundai Motor America marketingrészlegének alelnöke. " Az elmúlt év minden idők legjobb idejét hozta a Genesis Coupé volánjánál Millen számára, amely mérföldkő a tartós és erős hátsókerék-hajtású sportautók iránt elkötelezett Hyundai számára. " 

Az idei versenyre Millen csapata egy teljesen új, ultrakönnyű, kifejezetten erre a célra épített versenyautót készít, amelynek motorját a Hyundai Lambda motorcsaládjából építik össze. Az erőforrás tervezett teljesítménye meghaladja majd a 900 lóerőt, miközben a motorblokkja, hengerfejei és egyéb alkatrészei sorozatgyártású motorokból kerülnek az autóba. A versenyautó futóművét olyan Genesis Coupe jellegű karosszériába bújtatják, amelyek megfelelnek a szabályoknak. 


Ezt a vadonatúj járművet a tavalyi győztes Genesis Coupe kíséri a kétkerék-meghajtású autók közötti időmérő versenyen. Ezen autó vezetőjét később hozzák nyilvánosságra. 

Az RMR versenyistálló egyike azon kevés cégeknek, amely egyszerre tervezi, megépíti, teszteli, finomhangolja és ami a legfontosabb, vezeti is a motorsportban résztvevő versenyautókat. Ennek bizonyítéka, hogy a Pikes Peaken világrekorddal győzedelmeskedő Genesis Coupe valójában ugyanaz a versenyautó, amellyel Millen a Formula Drift kategóriában körözött, így ez is jó példa a Hyundai mérnökeinek keze nyomát viselő versenymotorok tartósságára csakúgy, mint az RMR csapatának finomhangolási képességeire. 


Forrás: prnewswire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei