A Hyundai csoport megelőzte a GM-et Kínában


A Hyundai Motor az év első négy hónapjában Kínában eladott autóinak mennyiségével öt év után ismét megelőzte a General Motorsot.

A Hyundai csoport öt év után ismét lekörözte nagy riválisát, a General Motorsot, amikor az idei év első négy hónapjában több autót adott el az amerikai vállalatnál a világ legnagyobb autópiacán. A Hyundai most bejelentette, hogy az idei év januárja és áprilisa között (a Kiával együtt) összesen 582 890 autót értékesített Kínában.  


Ez az eredmény 10,1 százalékkal haladja meg a tavalyi első negyedéves eredményt, amellyel piaci részesedésük 0,2 százalékkal 10,6 százalékra emelkedhetett. Eközben az amerikai General Motors 576 143 eladott autóval a harmadik helyre szorult. A kínai autópiacon domináns a Volkswagen szerepe, amely 20 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, vagyis az idei első negyedévben összesen 1 253 ezer autót értékesített, 23,4 százalékkal növelve tavalyi eredményét és növelve a második helyezettel szembeni előnyét.  

A koreai autógyártó már régóta a General Motors nyomában volt, majd 2009-ben átvette a második helyet, amikor a Hyundai megnyitotta második pekingi üzemét. Most úgy tűnik, a koreai autógyártók ismét megszerezhetik ezt a pozíciót, többek között a Hyundai Verna, Yuedong (Elantra HD), Langdong (Elantra MD), valamint a Kia K2 és K3 modelljeinek rendkívüli népszerűségének köszönhetően.  


Forrás: koreaittimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei