A Hyundai Motorsport is várja a labdarúgó-világbajnokságot


A Hyundai Motorsport is készül arra, hogy megkezdődjön végre a FIFA Labdarúgó-világbajnokság, hiszen a németországi központban 24 nemzet saját kedvenc válogatottjának szurkolhat majd.  

A FIFA Labdarúgó-világbajnokság jelentős globális sportesemény a Hyundai számára, hiszen a vállalat már 1999 óta a FIFA egyik fő szponzora. Az autógyártó idén már negyedik alkalommal támogatja a világeseményt: 2002-ben, amikor a világbajnokságot Japán a Hyundai vállalatnak is otthont adó Dél-Koreával rendezték, majd 2006-ban Németországban és 2010-ben Dél-Afrikában is a Hyundai volt a fő autós partner.

2014 már így is dicsőséges év a Hyundai globális sporttevékenységében, hiszen FIFA világbajnokság idén egybeesik a márka visszatérésével a rali-világbajnokságba. Mindkét verseny lehetőséget ad a Hyundai számára, hogy a feltörekvő márka szenvedélyét és izgalmát átadja a globális közönségének.


A Hyundai Motorsport csapata a WRC Lengyel-ralijára felkészülése közben is nyomon követi a 2014-es FIFA világbajnokság eseményeit. A csapat tagjai idén különböző csapatoknak szurkolnak majd, hiszen a vállalat száztagú közössége 24 különböző nemzet tagjaiból tevődik össze. Már a versenyzők között is barátságos rivalizálás alakul ki, a belga Thierry Neuville, az ausztrál Chris Atkinson, a spanyol Dani Sordo és a francia Bryan Bouffier mind saját csapatának szurkol majd.

A Hyundai Motorsport koreai tagjai természetesen Dél-Koreát látnák szívesen a dobogó legfelső fokán, míg a helyi német alkalmazottak Németországért ujjonganának. Akárhogyan is, rengeteg barátságos versengés várható a Hyundai Motorsport alzenaui bázisán június és július hónapban.  


„A FIFA Labdarúgó-világbajnokság és a FIA Rali-világbajnokság kettőse hatalmas lehetőség a Hyundai számára valóban nemzetközi közönség előtt megmutatnia magát” – mondta G. H. Choi, a Hyundai Motorsport elnöke. „A FIFA Világbajnokság támogatásán keresztül örömünkre szolgál, hogy meginvitálhatjuk a szurkolókat a Hyundai népszerű Fan Parkjaiba, hogy bajnokság élményeit megoszthassák egymással. Hasonlóképpen mi is szeretnénk megosztani szurkolóinkkal az első WRC szezonunk izgalmas pillanatait, ahogyan a 2014-es szezon folytatódik. Ez egy erőtejes szponzorálási kombináció, mi a Hyundainál pedig nagyon várjuk mindkét eseményt.”

„A FIFA Labdarúgó-világbajnokság érthető módon a világ egyik legnépszerűbb sporteseménye és mindannyian bizonyos csapatoknak, leginkább a hazai csapatainknak fogunk szurkolni” – mondja Thierry Neuville, a Hyundai Motorsport versenyzője. Ez egy nagyon különleges év a Hyundai számára, hiszen a labdarúgó-világbajnokság mellett a rali-világbajnokságban is részt vesz. Sok hasonlóság van a két eseménysorozatban, hiszen mindkettő világesemény, amelyek vonzzák a szenvedélyes szurkolókat. A Hyundai Fan Parkok fantasztikus módját adják a futballrajongóknak arra, hogy élvezzék a világbajnokság élményeit és izgalmát, amely hasonló a WRC események szurkolói izgalmához. Minden alkalommal érezzük, a pálya mellett látjuk a rajongók támogatását, ami valódi zsongásként hat ránk a volán mögött. Akár foci vagy rali, nagyszerű, hogy a Hyundai a szurkolókat teszi az első helyre. A Hyundai versenyzők nevében őszintén mondhatom, hogy a támogatást nagyra értékeljük.”    

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei