A Hyundai-örökös a fejlődő piacokra koncentrál


A Hyundai-csoport alelnökeként Eui-sun Chung a fejlett piacok mellett egyre nagyobb figyelmet fordít az olyan ázsiai és dél-amerikai piacokra, ahol az autók iránti kereslet gyorsan növekszik.    

Korea második legnagyobb konglomerátumának örököse korábban az olyan fejlett piacokat látogatta, mint az Egyesült Államok, vagy éppen Európa. Az ifjabb Chung nemrég azonban Indiába, Törökországba és Ománba látogatott el, ahol ellenőrizte a lehetőségekkel teli piacokat.


„Érthető, hogy Chung Indiába és Törökországba látogatott, hiszen ezek az országok otthont adnak a Hyundai gyártóüzemeinek” – mondta egy magát megnevezni nem kívánó szöuli brókercég elemzője. „Ám az ománi látogatás meglepetés volt, hiszen itt nincs Hyundai termelési részleg és emiatt a helyi sajtó találgatta is az út okát. Úgy gondolom, az alelnök nagy hangsúlyt helyez a Közel-Keletre, mint a következő növekedés forrására.”


Ellentétben a közeli Európával, ahol az eladások az elmúlt években visszaestek, a Közel-Kelet hatalmas autókereslete vonzza az autóipar vezetőit. A Hyundai Motor eladásai majdnem megduplázódtak az elmúlt négy évben – a 2009-es 118 700 darabról tavalyra 196 800-ra emelkedett az értékesítés a térségben. ez a növekedési lendület várhatóan idén is megmarad.


Chung várhatóan még a labdarúgó-világbajnokság előtt ellátogat Brazíliába is, ahol a vébé fő szponzoraként minden bizonnyal ellenőrzi majd a marketingtevékenységeket, ám emellett megvizsgálja majd annak lehetőségét, hogyan lehetne növelni a vállalat ottani üzemének kapacitását. Brazília mellett Chung Kínában várhatóan gyorsítani szeretné a Hyundai negyedik üzemének építési munkálatait is.


Chung nem feledkezett meg azért teljesen a szöuli autógyártó jelenlegi aranybányájáról sem, hiszen februárban meglátogatta a Hyundai amerikai gyártóbázisát is, valamint áprilisban New Yorkban részt is vett a Sonata amerikai bemutatóján.

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei