A Hyundai Motor zöldebbé teszi Kínát


A Hyundai Motor Company megkezdte sikeres „Hyundai Zöld Zóna” környezetbarát társadalmi felelősségvállalási programjának második fázisát Kínában.

A megállapodási ünnepséget a Hyundai Motor kínai közös vállalata, a Beijing Hyundai Motor Company székhelyén tartották meg, amelyen a Hyundai Motor képviselői mellett részt vett Gang bu He, a kínai Neimenggu Zhenglan Qi kerületének helyettes vezetője és Wonho Kim, az EcoPeace Asia igazgatótanácsának elnöke is.

A hat éve, 2008-ban létrehozott első fázis keretein belül a Hyundai Motor a kínai Neimenggu tartomány Chakanor sós sivatagának 50 millió négyzetméteres részét legelővé alakította és helyi növényekkel ültette be. Ez az átalakulás nagymértékben hozzájárult a sárga homok miatt kialakuló súlyos környezeti problémák megelőzésében, amely egész Észak-Ázsiát, beleértve Koreát is érintheti.   


A Chakanor projektre építve a Hyundai Motor most a Pekingtől 300 kilométerre található Zhenglan Qiben elindítja a Hyundai Zöld Zóna második fázisát. Az EcoPeace Asia szervezettel együttműködve a Hyundai Motor tervei szerint 2018-ra 40 millió négyzetméternyi legelőt alakít ki ottani őshonos növényekkel együtt.

„A Hyundai Motor nemcsak gyorsan növekedett a kínai piacon, de a kínai nép is szereti a márkát annak  kreatív társadalmi felelősségvállalási programjai miatt” – mondta Gang bu He. „A Hyundai Motorral folytatott szoros együttműködésen keresztül sikeresen végigvihetjük ezt a projektet, így pedig megelőzhetjük a sárga homok környezetkárosító hatásait Kínában és Koreában is.”   


A második projekt befejezése után Zhenglan Qi helyi kormányzata átveszi a területet, majd megőrzi és fenntartja annak kialakított állapotát. A Hyundai Motor helyi munkásokat alkalmaz majd a projekt végrehajtásához, hozzájárulva a társadalom gazdasági függetlenségéhez. Emellett a vállalat önkéntes diákjainak csoportja is részt vesz a feladat végrehajtásában, akik jelenléte segíti a kínai és koreai egyetemi hallgatók kulturális kapcsolatainak fejlődését.     

A projekt sikerességének köszönhetően a Hyundai Motort a Kínai Társadalmi Felelősségvállalás Nemzetközi Fóruma már négy éve folyamatosan a leginkább felelős vállalattá választja.  


„A Hyundai Zöld Zóna egy sikeres társadalmi felelősségvállalási program, amely jelentősen hozzájárul az elsivatagosodás megelőzéséhez, amely az egyik legkomolyabb környezetvédelmi kérdés, amellyel a kínai kormányzatoknak szembe kell néznie és amelyet a kínai kormány kitűnően felismert” – mondta Young Man Kim, a Hyundai Motor kínai üzletágának alelnöke. „A projekt második fázisa várhatóan még több eredményt hoz, hiszen a helyi önkormányzatokkal történő hosszú távú együttműködésnek köszönhetően még inkább törekszünk a kialakított legelők megőrzésére.”  

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei