Hyundai flotta a szlovák hatóságoknak


A Hyundai Motor Slovakia még 2013 őszén nyert meg egy állami tendert, amelyek alapján autókat szállíthattak az állami intézmények számára.

A Hyundai Motor Slovakia a szomszédos Csehországban készülő díjnyertes i30 modelljével nyerte meg a pályázatot. A HMMC által gyártott i30 modellből összesen így 468 példány került a szlovák állami szervekhez. Ezek nagy része, összesen 410 darab a szlovák belügyminisztériumhoz került, amelyekből 50 darab a tűzoltóságokat szolgálja majd. 46 darab i30 a pénzügyi szervezetekhez, öt a számvevőszékhez, kettő a pénzügyminisztériumhoz, három a statisztikai hivatalhoz és kettő a személyi adatvédelemhez került.  


A belügyminisztérium részére készített autók nagyrészt civil rendőrautók, hasonlóan azokhoz, amelyek már a cseh utakon is láthatóak. „Rekordidő alatt sikerült legyártanunk és átadnunk a vásárló részére mind a 468 autót. A különböző intézmények képviselői egy átadási ceremónián a nosovicei üzemben vehették át új autóikat” – mondta Michal Škrobánek, az értékesítési osztály munkatársa.


Szlovákiában jelenleg is folyamatban van egy tender a G1 kategóriában. A G1 kategóriát a HMMC portfóliójában a Hyundai ix35 képviseli, amelyet már egy ideje teszteli a szlovák hegyimentő szolgálat. „Természetesen ez egy nagy siker számunkra és hiszünk a további együttműködésben” – tette hozzá Škrobánek.

Forrás: hyundai-motor.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei