Meggyőzően indított a Hyundai Mexikóban


A Hyundai május elején jelent meg a mexikói autópiacon, ahol az első hónapban 41 százalékkal több autó talált gazdára, mint azt várták.

A Hyundai májusban 705 autót értékesített Mexikóban, amely 41 százalékkal haladja meg az induláskor tervezett 500 darabos szintet. A Mexikói Autóipari Szövetség statisztikai adatai szerint a koreai autógyártó eladásai a teljes piac 0,79 százalékát képviselték májusban.


Első teljes hónapjába na Hyundai 27 más autómárka mellé sorakozott fel a piacon. Pedro Albarrán, a Hyundai Motor Mexico vezetője bizakodóan beszélt a piaci részesedés emelkedéséről: „Hosszú ideje tanulmányoztuk a mexikói vásárlók elvárásait, így versenyképes árakkal és pénzügyi lehetőségekkel léptünk piacra.” Az ügyvezető azt is hozzátette, a tripla 5 programot is jól fogadták a mexikói ügyfelek. „Modelljeink ára 131 900 és 349 990 mexikói pesó (kb. 2,3 és 6 mFt) között mozog.”


Arra a kérdésre, hogy mi ösztönözte a Hyundait arra, hogy versenybe szálljon azon a piacon, ahol a Nissan és a General Motors vezeti az eladási listákat, Albarrán válaszában hangsúlyozta: „Mexikó a világ egyik legfontosabb autópiaca, amely remek jövőbeli üzleti lehetőségeket kínál, így mi is részt akartunk venni ebben ezen a piacon.”


A mexikói beruházásokkal, különös tekintettel gyártóbázis létrehozásával kapcsolatban Albarrán hangsúlyozta,, hogy a jelenlegi elsődleges célja kiépíteni a márka marketingcsatornáit. „Ha egy márka sikeresen akar megjelenni egy országban és gyártani, előtte meg kell teremteni a kereskedelmi csatornák alapjait.” Hozzátette, jelenleg „a világ nyolc Hyundai gyárának termékeit kínáljuk.”


A kereskedésekkel kapcsolatban Albarrán elmondta, most 11 képviselettel dolgoznak együtt, amelyek számát az év végéig húszra kívánják emelni. „Meglátjuk hol, melyik nagyobb városban kell növelnünk jelenlétünket. Mexikó rendkívül fontos a vállalat számára. Elsődleges piac, amely más piacoktól eltérően közvetlenül a koreai központ alá tartozik. Szeretnénk, ha Mexikó a vállalat egyik sikeres modellje lenne” – összegezte Albarrán.  


Forrás: milenio.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei