Hatalmas fejlesztőközpontot épít a Hyundai Kínában


A Hyundai Motor Company még idén átadja azt a kínai fejlesztőközpontot, amelynek nagyságrendje a vállalat hazai Namyang R&D központjához hasonlítható.

A több mint 200 milliárd koreai won (kb. 190 millió USD) értékben felépülő fejlesztőbázison formatervezési, környezetvédelmi és teljesítményellenőrző részleg is helyet kap majd, amely mellett természetesen tesztpályák és egyéb létesítmények is épülnek majd. A központban viszont nem lesz motor- és váltómű-fejlesztő részleg. Az autógyártó nemrég megalapította a Hyundai Motor China R&D vállalatot, amelynek hatáskörébe tartozik majd a Shandong tartomány Yantai városában felépülő központ.   

A Hyundai Motor már jelenleg is rendelkezik fejlesztőközpontokkal az Egyesült Államokban, Európában, Indiában és Japánban. Ennek ellenére a Yantai központ lesz az első olyan integrált fejlesztőkomplexum, amely Koreán kívül működik. A motor- és sebességváltó fejlesztés azonban továbbra is Koreában marad azért, hogy megelőzzék a vállalat jövőbeli technológiájának esetleges kiszivárgását.    


Az új helyi fejlesztőközpont felépülésével várhatóan hozzájárul a fejlesztés felgyorsítása mellett a termelés és eladások növekedéséhez is. Az idén várhatóan 10 milliós eladást elérő Hyundai a negyedik üzem építésének bejelentésével egy időben hozta nyilvánosságra újabb létesítményének építési terveit.    

A kínai kormányzat 2004-től érvényes szabályozása szerint minden olyan autógyártónak, amely kínai termelőüzemmel rendelkezik, kötelessége minimum 62 millió dollár értékben építenie egy fejlesztőközpontot is. „Az új központ a jobb lokalizáció miatt fontos számunkra” – mondta a Hyundai Motor. „Azonban még mindig meg kell egyeznünk a méretben és a létesítmény egyéb paramétereiben, mivel még tárgyalunk a kínai partnerekkel.”

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei