Hibrid változat készülhet az új Hyundai ix35-ből?


Hiába hat máig frissnek a tavaly kissé módosított ix35, a Hyundainál már javában tesztelik az autó második generációját, amelynek karosszériája alatt akár hibrid hajtáslánc is helyet kaphat.

A Hyundai ix35 a vállalat első modelljeként viselte magán Európában a Folyékony Szobrászat formanyelvét, a hatszögletű hűtőmaszkkal, a jellegzetes első-hátsó lámpákkal, valamint a dinamikus vonalvezetéssel együtt. Az autót tavaly kissé feljavították, amelynek során kívülről csak minimális változtatások történtek, az európai gyártású ix35 nem követte a Koreában Tucson ix néven gyártott és az ázsiai piacokon forgalmazott modell markáns változásait.


A második generáció azonban egészen más koncepciót követ, hiszen időközben a formanyelv továbbfejlesztett, 2.0 változata megjelent a Genesis és a Sonata modelleken, így várhatóan ebből merít majd az új ix35 is. A mérnökök megkezdték az autó országúti tesztelését, az autó már a Nürburgringen található fejlesztőbázist is megjárta.


Az álcázott tesztautón jól látszik, hogy az új ix35 első kialakítása a hatalmas, vélhetően krómozott hűtőmaszkjával hasonlít majd a Santa Fére, amelyek mellett szögletesebb vonalvezetést és természetesen eltérő mintázatú könnyűfém felnik jelzik, hogy az autó lényegesen különbözni akar elődjétől.   


Habár a nyilvános tesztek még csak most kezdődtek meg, a holland Autoweek magazin importőri forrásra hivatkozva azt állítja, az új ix35 összesen négyféle hajtáslánccal készül majd. A hagyományosnak tekinthető benzines és dízelváltozat mellett már eddig is létezett a Hyundai jövőbemutató üzemanyagcellás technológiáját hordozó és egyre terjedő Fuel Cell változat, ám a hírek szerint emellett megjelenik hibridváltozat is.   


Egyelőre még semmilyen további információ nem áll rendelkezésre a készülő hibridről, amely az első olyan hibrid Hyundai modell lehet, amelyet Európában is forgalmaznak majd. A vállalat eddig ugyanis csak a koreai és az Egyesült Államok piacán forgalmazta a Sonata hatodik generációjának benzin-elektromos hibridváltozatát. Nemrég azonban bejelentették, hogy bővíteni kívánják a környezetbarát modellek palettáját, amelynek első lépéseként ma már a Grandeur modellből is választható hibridmodell.


A hibrid ix35 mellett vélhetően a jelenleginél is nagyobb szerepet kap majd az üzemanyagcellás verzió, amely a 2015. végén esedékes modellváltáskor megkaphatja az idei Genfi Autószalonon kiállított Intrado koncepció hajtásláncát is.

Forrás: autoweek.nl

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei