Két Hyundai használtan is a legkeresettebbek között Németországban


A Hyundai legjobban fogyó európai modelljei közül kettő használtan is igen keresett: az i10 és az ix35 Németország öt legkeresettebb használt autója közé került.

A németországi Mobile.de nemrég felmérést készített a kínálatában található használt járművekről és azok népszerűségéről. A közel 738 ezer darabos autóplatformmal rendelkező online szolgáltató a Manager Magazin közreműködésével azt vizsgálta, mely autótípusok hirdetései vannak fent a legrövidebb ideig a portálon, vagyis mely típusokat keresik a leginkább az idelátogató vásárlók. Emellett vizsgálták a modellek átlagos ajánlati vételárát, valamint az átlagos életkort és megtett kilométert is.  


Az első három helyen természetesen német gyártmányt találunk. Az Audi Q5, a BMW 1-es sorozata és a Mercedes-Benz SLK után azonban nagy meglepetésre ott találjuk a Hyundai előző generációs i10 modelljét, amely kompakt méreteihez mérsékelt árakon juthat hozzá második tulajdonosa. A Hyundai i10 modellek májusban negyedével gyorsabban találtak gazdára, mint a piaci átlag, ám az áprilisi i10 kereslet mégis csak a negyedik helyre rangsorolta a városi minit, amelynek példányai átlagosan 6 910 euróért keltek el, két évesek és átlagosan 32 ezer kilométert futottak.       


Fontos azonban megegyezni, hogy a kínálat viszonylag szűkös: májusban 1 012 darab i10 hirdetés volt fent az oldalon. Ezzel a kisautó majdnem súrolja a határt, hiszen azokat a modelleket értékelték, amelyekből legalább ezer hirdetés van feladva.   


Rögtön az i10 mögött találjuk a Hyundai kisebbik hobbiterepjáróját, a kétkerék-meghajtással és összkerekes kivitelben is elérhető ix35 modellt. Habár ritkán látni terepen ilyen autót, az ix35 kiépített utakon sem egzotikum már, az eladóknak nagyjából 20 százalékkal kevesebb időt kell várniuk, amíg autójuk elkel, mint az átlagnak.  


Az átlagosan kétéves, értékesítésre szánt ix35 modellek átlagára 19 451 euró, amelyekben nagyjából 31 300 kilométert tettek meg előző tulajdonosai. Ezzel az ix35 minden, csak nem drága – viszont a választék sem nagy: májusban 1 029 darab ix35 kellette magát a mobile.de oldalain.

Forrás: manager-magazin.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei