Lemondott a Hyundai európai marketingvezére


A Hyundai bejelentette, hogy az európai központ marketingosztályának vezetője, Mark Hall személyes okokra hivatkozva lemondott.

„Mark Hall úgy döntött, megválik a Hyundai Motor Europe marketing alelnöki pozíciójától. A vállalat egyetértett vele és lehetővé tette számára, hogy azonnali hatállyal elhagyja a Hyundait” – fogalmazott az autógyártó közleményében.

Amíg nem találnak Hall helyére alkalmas vezetőt, a feladatokat Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke veszi át.


Hall egy újságírói kérdésre elmondta, azért hagyta ott a Hyundait, hogy több időt tölthessen családjával és elgondolkodjon következő lépésén.   

Az ACEA szövetség adatai szerint a Hyundai európai eladásai az idei év első négy hónapjában két százalékot csökkenve 144 556 darabra estek vissza egy olyan piacon, ahol 7 százalékos volt az általános növekedés. Áprilisban a Hyundai piaci részesedése a tavalyi 3,5 százalékról 3,2 százalékra zsugorodott.  


A Toyota korábbi vezetőjeként is ismert Hall 25 éves autóipari múltra tekinthet vissza. Mielőtt 2010-ben marketingigazgatóként csatlakozott volna a Hyundai Motor Europe vállalathoz, az 53 éves angol vezető a Lexus Europe terméktervezési és marketingvezetői pozícióját hagyta ott, ám akkorra már számos pozíciót betöltött a Toyota európai és angol szervezetében.

Hallt 2013 júniusában nevezték ki a vállalat marketing alelnöki pozíciójára, amelyet a Hyundai Frankfurthoz közeli főhadiszállásán látott el.  


Forrás: europe.autonews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei