A Közel-Keleten is kapható lesz a Hyundai Xcent


A Hyundai Motor India megkezdte az Xcent modell exportálását a Közel-Keletre, valamint a modell kapható lesz Afrika egyes országaiban is.

A Hyundai az indiai piacon túl exportpiacain is bevezeti új modelljeit. Nemrég mutatták be a Grand i10 modellt Tunéziában, de hírek szerint az autó Mexikóban, Argentínában, Chilében és Urugayban is piacra léphet. Júliusban mutatkozik be a Grand i10 modellre épülő lépcsőshátú Xcent kisautó Nepálban, ahol a helyi képviselet 42 százalékos piaci részesedésével piacvezető pozícióban van.

A HMIL most bejelentette, hogy az Xcent kislimuzin nemsokára megérkezik az Egyesült Arab Emirátusok piacára is, ahol eddig az i10, az i20, az i30, az Elantra, a Santa Fe, a Veloster és a Genesis modell alkotta a Hyundai kínálatát. Az eddigi legkisebb Hyundai limuzin Indiához hasonlóan az i10 fölé érkezik az ottani kínálatba. Az autót ezen felül Egyiptomba is szállítják a jövőben, ahol az Eon a legkisebb modell.


Attól eltekintve, hogy az exportált modell balkormányos, valamint néhány módosítást végeztek az autó szoftverén, az Xcent teljes mértékben megegyezik az Indiában kapható változattal. A menedzsment várhatóan két hónapon belül határoz arról, hogy mely további országokba exportálja majd a modellt.  

A 3 995 mm hosszúságú, 1 660 mm szélességű Xcent modellt márciusban mutatták be Indiában, amely 2 425 mm-es tengelytávolságával tökéletesen illeszkedik a négy méternél rövidebb kisautók mezőnyébe, amelyek jelentős adókedvezményt élveznek az országban.

A Hyundai tavaly termelt 633 ezer gépkocsijának 40 százalékát, azaz több, mint 252 ezer autót exportált.  

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei